banner460
banner128

Milletvekili Weingarten Esenyurt Meclisi'nde konuştu

Almanya SPD Milletvekili Dr. Joe Weingarten Esenyurt Meclisi’nde konuştu.

Almanya Federal Meclis Üyesi SPD   Milletvekili   Dr. Joe Weingarten Esenyurt Belediye Meclisi’ne konuk oldu.  Federal hükümette;  Ekonomik İşler  ve Savunma Komiteleri Üyesi olan Dr. Weingarten, ‘Türkiye ve Almanya arasında siyasi konularda bazı fikir ayrılıkları olsa da birlikte çalışmayı ve yıllara dayanan dostluğu zedelemeyeceğini’ söyledi.

Weingarten özetle şunları söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin davetlisi olarak ekonomik konularda temaslarda bulunmak için geldim. Türkiye ve Almanya dost ülkeler. Almanya’da 3 milyon Türk kökenli insanımız var. Dolasıyla Türkiye ve Almanya arasında dostane ilişkiler var. Zaman zaman bazı siyasi konularda fikir ayrılıkları olabiliyor. Bunlar Türkiye ve ve Almanya’nın beraber çalışmasını bozamaz, engelleyemez.

Almanya’daki Türklerin  gelişmesine, Türkiye ile aramızdaki ilişkilerin daha da gelişmesi için çabalıyoruz. İstanbul, Ankara ve bazı yerlerde görüşmelerimiz oldu. Esenyurt’ta gelmeme vesile olduğunuz için teşekkür ederim. Biz politikacılar vatandaşların sorunlarını çözmek için seçildik. Bunun için birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağız”

Esenyurt –Almanya-Türkiye hayrına işler

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta Milletvekili Dr. Jove Weingarten’i Esenyurt’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Almanya ve Türkiye arasında merkezi hükümetler düzeyinde süren ilişkilerin belediyeler düzeyindeki ilişkilerle daha güçleneğini söyledi. Esenyurt’un Türkiye GSMH’nin yüzde 6 sını üreten bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Bozkurt, ilçe de dünya ile ticaret yapan, bir çok kurum bulunduğunu; Türkiye-Almanya ve Esenyurt’un hayrına olan çalışmalar yapacaklarını belirtti. Erhan KIZILYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.