banner460
banner128

Mahsuni Şerif Silivri’de  anıldı

Ozanlık geleneğinin son yüzyıldaki en önemli isimlerinen olan Aşık Mahsuni Şerif vefatının 17. Yıldönümünde Silivri’de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Silivri Hacıbektaşı Veli Cemevi’nde düzenlenen etkinilğe;  Hacıbektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez,  Silivri Belediyesi eski Başkan Yardımcılacrından Meclis üyesi Bora Balcıoğlu, Hacıbektaşı Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, bazı eski Belediye Meclis üyeleri ile yoğun bir vatandaş topluluğu katıldı.

Gecede konuşan Ercan Geçmiz ve Süheyl Kırkıcı, Mahsuni Şerif’in sanatçı kişiliği, politik duruşu üzedine kısa birer değerlendirme yaptılar..

Gecede; Sanatçı  Yaşar Gören; ibrahim Orçin, Emre Yaşar Kahraman, Onur Kilci, Mehmet Kıssal  sahne alarak Mahsuni Şerif’in bestelerini seslendirdiler.

Gecede ayrıca Mahsuni Şerif’ın hayatını anlatan bir slayt gösterimi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.