banner460
banner128

Küçükçekmece'de altı ayda 1000 yaşlıya hizmet

Küçükçekmece Belediyesi tarafından, yaşlılara destek olmak amacıyla hayata geçirilen ‘Yaşlılara Hizmet Birimi’ günde ortalama 8 kişiye ulaşarak, 6 ayda bin yaşlıya hizmet verdi.

Küçükçekmece Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Yaşlılara Hizmet Birimi’ ile yaşlıların günlük hayatını kolaylaştıracak hizmetler sunuyor. Küçükçekmece Belediyesi Yaşlılara Hizmet Birimi’nde, belediyeye gelen yaşlılar ilgili birimlere yönlendiriliyor. Yaşlı vatandaşların belediyedeki işlemleri birim personeli tarafından bekletilmeden ve yorulmadan tamamlanıyor. İşlemleri biten yaşlılar ise araçla evlerine kadar bırakılıyor.

‘‘Bin Yaşlımıza Hizmet Verdik’’

Yaşlılar bizim başımızın tacı diyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ”Yaşlı vatandaşlarımızın huzur içinde yaşadığı, gerekli sosyal yardımların ve hizmetin evlerine kadar ulaştığı, hayata dahil olup güvenle sokaklarda, parklarda gezebildiği bir Küçükçekmece için çalışıyoruz. Yaşlılara Birimi Birimimiz 6 ayda bin yaşlımıza yardımcı oldu. Belediyecilik hizmetlerinde sağladığımız kolaylaştırıcılık evlerinden alınma ile başlıyor, bina içinde onlar icin ayrılmış özel alanlarda devam ediyor. Birim personelimiz işlerini yaparken gönüllerini de katıyor, sevgiyle çalışıyor. Her zaman yaşlılarımızın yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

‘‘Kolumuza girip yönlendiriyorlar, her konuda yardım ediyorlar’’

Çalışanların her türlü yardımı yaptığını belirten Zeynep Gülsel (75) ise, "İşlerimizi kolayca yapıyoruz, hiçbir yeri aramamıza gerek kalmıyor. Ben ihtiyarım bilmiyorum ama buradaki çalışanlar koluma girip yönlendiriyorlar, her konuda yardımcı oluyorlar. İşlerimizi halledince de arabaya bindirip eve kadar götürüyorlar. Kemal başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ayrıca, Küçükçekmece ilçesinde yaşayan yaşlı vatandaşlara, sıcak yemek, evde bakım gibi hizmetler de veriliyor. Bilgi almak için 444 4 360 nolu telefon aranabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.