banner460
banner128

Kerbela şehitleri Esenyurt’ta anıldı

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınları, Kerbela'da katledilmelerinin 1380’ıncı yılında Esenyurt’ta anıldı.

Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1380’ıncı yıl dönümü nedeniyle Esenyurt’ta ‘Aşura Kardeşlik Programı’ düzenlendi. Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla Sefinet-ün Necat Gençliği tarafından düzenlenen programda birlik beraberlik mesajları verildi. Programa Esenyurt Kaymakamı Dr.Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Sefinet-ün Necat Gençliği Başkanı Karbelayi Talip Taşdemir, Caferi imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esenyurt Belediye Meydanında gerçekleşen programda Kerbela şehitleri için ilahiler söylendi, sineler dövüldü.

Başkan Bozkurt, ‘Birbirimizin acılarına sahip çıkmalıyız’

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bulunduğumuz Anadolu coğrafyası geçmişinde binlerce acıyı içinde barındırıyor. Bu acının kökeninde de hep zalimlerin zulümleri yatıyor. Hz. Hüseyin zalimlerin zulmüne direnen en önemli kişiliktir. Bu anlamda ben de Hz. Hüseyin’in yolundayım. Zalimlere karşı beraberce direnmeliyiz ve birlikte yaşamaktan asla vazgeçmemeliyiz. Bu coğrafyanın içinde herkesin inancına kökenine saygı duymalı ve birbirimizi olduğu gibi kabul etmeliyiz. Birbirimizin acılarına da, güzel günlerine de sahip çıkmalıyız. Bu anlamda Hz. Hüseyin’in yaptıkları, yaşadıkları bizim için çok ama çok önemli bir örnektir. Ben acınızı paylaşıyorum. Allah Hz. Hüseyin’e ve onun yolundan gidenlere rahmet etsin. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Adaletsizliğe, hukuksuzluğa, yanlışlara karşı beraber mücadele etmeyi bize nasip etsin ve bizi doğru yoldan ayırmasın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.