banner460
banner128

Kaymakamlık ile belediye karşı karşıya!

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan inşaat halindeki caminin; taziye Evi ve aşevi olarak planlanan bodrum katının, belediyeden habersizce Kaymakamlık tarafından bir markete kiralandığı iddia ediliyor.

İddialara göre; Esenyurt Belediyesi’nin Zafer Mahallesi 139. Sokak’ta yapımını sürdürdüğü ve aşevi ile taziye ev iyapmayı planladığı  Yıldız Camii bodrumunun önününü iş makineleri ile kazan, içine de malzeme doldurmaya çalışan market sahipleri belediye zabıtaları tarafından durduruldu. Belediye ekipleri market sahipleri hakkında tutanak tutup suç duyurusunda bulundu.

Market sahiplerine engel olan belediye zabıtaları polis müdahalesiyle karşılaştı.

Zabıtaların inşaatın önünden çekilmesini isteyen polis ekipleri, inşaat önünde bekleyen zabıta araçlarını da çekicilere yükleyerek kaldırdı.

Belediye ile Kaymakamlığı karşı karşıya getiren cami inşaatının önünde şimdi hem zabıta hem de polis ayrı ayrı nöbet tutuyor!

Kaymakamlıktan kiraladıklarını iddia ettiler

Zabıta tarafından engellenen market sahipleri, inşaat halindeki caminin bodrum katını Esenyurt Kaymakamlığı’ndan kiraladıklarını ileri sürdüler. Zabıtaya direnen ve bodrum katına malzeme koyabilmek için ısrarcı olan market sahiplerinin bu beyanları, olay yerinde tutulan zabıta tutanaklarına yansıdı.

Başkan Bozkurt: Hayretle izliyoruz!

Yıldız Camii inşaatında yaşanan gelişmeleri hayretle izlediğini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, bir markete kiraya verilmeye çalışılan alanda Taziye Evi ve Aşevi planlandığını bildirdi.

Cami altlarının ticari alanlar yerine yoksul vatandaşların faydalanacağı ve ihtiyaçlarını karşılayacağı alanlara dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Bozkurt, “Belediyemiz mülkiyetinde ve tasarrufunda olan, muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere ‘Taziye Evi’, ‘Aşevi’ ve yine muhtaç vatandaşlarımızın gıda, giysi ve kısa süreli barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı yer olarak planlanan cami inşaatının altındaki bölümlerin, kaymakamlık oluru ile müftülük tarafından bir şirkete kiraya verildiğini, bu şirketten yeri kiralayan market sahibinin bir takım malzemeleri taşıma girişiminde bulunduğunda öğrendik. Belediye zabıta ekiplerimiz eşyaların taşınmasına, usule ve hukuka aykırı kullanıma müdahale etmiştir. Müdahalenin ardından polis ekipleri sahaya gelerek zabıtalarımızın görevini yapmasını engellemiş, ardından da sahaya çevik kuvvet ekipleri sevk edilerek kamu görevini yerine getirmeye çalışan kamu görevlilerinin zorla görevden el çektirileceği bildirilmiştir. Yoksul vatandaşlarımıza hizmet vereceğimiz alanın hukuksuz ve yetkisiz bir şekilde ticari alana çevrilmesini hayretle izliyoruz. İhtiyaç olan, cami altlarını ticari alanlara, marketlere dönüştürmek değil, bu alanları muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılandığı alanlara çevrilmesidir. Bunun hem bir zorunluluk hem de bir sorumluluk olduğunu düşünüyor, bu düşüncemizden vazgeçmeyeceğimizi taahhüt ediyoruz.." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.