banner460
banner128

"Kasetle şantaj, 2 kişi gözaltında"

‘Kalp rahatsızlığı’ nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırı’nın istifasında ‘Cinsel içerikli kasetle şantaj” iddiası ortaya atıldı.

KRT Com.tr’de yer alan habere göre Çağırıcı'nın istifasının altından cinsel içerikli görüntüler çıktı. Çağırıcı’nın özel görüntüleri üzerinden kendisini şantaj yapıldı. Çağırıcı da şantajlara dayanamayarak savcılığa şikayette bulundu. Şantajla suçlanan biri kadın iki kişi geçen günlerde tutuklandı. Söz konusu kişilerden biri, Küçükçekmece’de bulunan bir otelin sahibi.

KRT Com.tr’nin Polemikhaber’i kaynak göstererek verdiği habere göre; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın, bir kadınla cinsel birliktelik yaşadığı görüntüler kayda alındı. Söz konusu kayıtlar, otelcilik yapan Ahmet M.’nin eline geçti. Bu kişi, elindeki görüntüleri kullanarak Çağırıcı’dan para talebinde bulundu. Yüklü miktarda olduğu belirtilen para talebi sonrası Çağırıcı, savcılığa şikâyet etme kararı aldı. Çağırıcı, Zeynep K. isimli kadın ve Ahmet M. hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık ivedi bir biçimde soruşturma başlattı. Gasp Büro Amirliği ekipleri söz konusu kişileri, sulh ceza hakimliği kararı ile göz altına alındı.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Günler süren sorgu ve soruşturma süreci sonrası iki kişi de geçen pazar günü tutuklandı. Ahmet M., Metris Cezaevi’ne konulurken Zeynep K., Bakırköy Kadın Tutukevi’ne konuldu. İddiaya göre, olayın savcılığa intikali sonrası, AKP Genel Merkezi durumdan haberdar oldu. Genel Merkez yöneticileri, Çağırıcı ile yürüttükleri istişare sonrası ‘istifa’ kararı aldı.

DÜN GECE AÇIKLADI

15 yıl boyunca Bağcılar’da Belediye Başkanı olarak görev yapan Çağırıcı, yaşadığı kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurdu. Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Başkanlığı görevi öncesi uzun yıllar İBB’de görev almıştı.

Lokman Çağırıcı, 28 Ocak 2021'de İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne yaptığı ziyaret sonrasında çalışanlarla fotoğraf çektirmek istemesi sonrası devlet memuru M.K., duruma karşı çıkmış ve M.K. hakkında önce inleceme başlatılmış ve daha sonra açığa alınmıştı.

Cumhuryiet telefonlarına ulaşamadı

Öte yandan Cumhuriyet.com.tr ise iddialarla ilgili olarak Başkan Lokman Çağırıcı’ya telefonla ulaşmaya çalıştı ancak Çağırıcı’nın telefonlara yanıt  vermediği öne sürüldü.

(krt.com.tr-cumhuriyet.com.tr.-durum)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.