banner460
banner128

Karabat 1 Mayıs'ı değerlendirdi

CHP İstanbul Milletveili Özgür Karabat, 1 Mayıs’ın ardından hem 1 Mayıs alanı izlenimlerini hem de Türkiye’de 2019 itibariyle emek cephesinin temel sorunlarına ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

CHP Milletvekili Özgür Karabat: “Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de CHP örgütleri kitlesel bir biçimde 1 Mayıs’a katılım sağladı. CHP’nin çeşitli kademelerindeki yöneticilerden milletvekillerine üyelerinden seçmenlerine kadar çok geniş yelpazede bir katılım söz konusuydu. Kuşkusuz 31 Mart seçim sonuçlarının yarattığı dinamizmin bunda etkisi büyük.” açıklamasında bulundu.

Safları Sıklaştırmak Gerek

Karabat, sadece CHP örgütleri açısından da değil, uzun zamandır kabuğunu kırmaya çalışan emek hareketinin de artık hissedilir bir biçimde öne çıkmaya başladığını ifade ederek; “Krizle derinleşen işsizlik, yoksulluk, örgütsüzleştirme gibi sorunlar emek mücadelesini daha da görünür kılacak. Emeğin kazanımlarını artırabilmek için safları daha da sıklaştırmak gerekiyor.” dedi.

AKP, Krizi Çözemez

Açıklamasının devamında; “Asgari ücret tespitlerini dahi emekçilerin ihtiyaçlarına, toplumun beklentilerine göre değil; muhalefetin aldığı pozisyona göre belirleyen bir iktidar var karşımızda. Kriz yaratan politikalarda ısrar eden ve krizi aşmak için politika üretme becerisini yitirmiş bir anlayış var karşımızda. Bu iktidar, krizden çıkış yolu olarak işçilerin, emekçilerin kazanılmış her hakkına göz dikmiş durumda. İşsizlik fonunun nasıl yağmalandığı ortada! Şimdi de kıdem tazminatına göz dikmiş durumdalar. ” dedi. 

1 Mayıs’ın Mesajı

Karabat; iktidar hedefli etkili bir muhalefet örgütlenemezse önümüzdeki günlerde hükümet eliyle örgütlenme, grev, toplu sözleşme, iş güvencesi, kıdem tazminatı gibi mücadele kazanımlarının bir bir yok edilme girişimlerinin hayata geçirilebileceğine dikkat çekerek;

“1 Mayıs alanına akan milyonların verdiği net bir mesaj var: Kazanılmış haklarımızın yok edilmesine müsaade etmeyeceğiz! Kukusuz 1 Mayıs’a katılımın yoğunluğu, kitlelerin kararlılığı iktidara net mesajlar verdi. Umuyorum ki iktidar bu mesajı alıp meydanlardan yükselen sese kulak verir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.