banner460
banner128

Kaftancıoğlu ikinci kez yargıç karşısında

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun 7 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Kaftancıoğlu savunmasında, "Umarım, bir siyasetçinin fikir ve ifade özgürlüğüne asgari saygıyı duymayıp kamu gücü ve olanakları ile linç kampanyası başlatanlar karşısında 'Olsun İstanbul’da hakimler var!' demem mümkün olur" ifadesini kullandı. Savcı, Kaftancıoğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye cumhuriyeti devleti askeri teşkilatını aşağılamak" suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıl kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Bir sonraki duruşma 6 Eylül'e ertelendi.

Duruşma sonrası Adliye önünde kurulan platformdan konuşan  İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, baştan sona hukuksuz bir süreçle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, ''23 Haziran seçimine giderken iddianame oluşturuluyor ve 5 gün içinde kabul ediliyor. Hepiniz hatırlayacaksınız mazbatadan bir gün sonra duruşmamız vardı. Ve bugün 18 Temmuz yine bir aradayız. Yargı ne hikmetse seçim dönemlerinde beni hatırlıyor. Demek ki seçimlerde yargıyı çok üzmüşüz. Bunlar tesadüf değil bir yargı mühendisliğidir'' dedi.

''AKP YARGI ELİYLE SİYASETİ DİZAYN EDİYOR"

AKP vesayetinin yargı eliyle siyaseti dizayn ettiğini söyleyen Kaftancıoğlu, ''Bu dava, İstanbul'u yeniden halka vermek üzere yola çıkmış bir il başkanını dolayısıyla sizleri cezalandırma davasıdır. Çünkü o kaybetti, biz kazandık arkadaşlar. AKP vesayetine son verene kadar bedeli ne olursa olsun susmayacağım, mücadele edeceğim, geri durmayacağım. AKP vesayeti için bugün suç unsuru, öncelikli tanımı kurdukları rant ve israf düzenine çomak sokulmasıdır. Yargıyı kendisinden olmayanlar üzerinde bir kılıç gibi sallayahları uyarıyorum, heykeli döküleceği söylenen savcılar vardı, bugün nerede hatırlayalım. İçeride heyete de hatırlattım. Hayallerinden de düşüncelerimden de asla vazgeçmeyeceğim'' ifadelerinde bulundu.


''BİZ MEVSİMİ BAŞLADI, HAYIRLI OLSUN''

Kaftancı oğlu adliye önünde toplanan binlerce yurttaşa selenerek bugün 'biz mevsimi'nin başladığını belirtti. Kaftancıoğlu konuşmanın devamında şu açıklamada bulundu: ''Bugün, CHP'nin ve burada bulunan diğer siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, İstanbul dışında gelen herkesin bugün burada olması şahsıma ve bu mücadeleye destek vermesi, Türkiye'de hak ve adalet arayışındaki milyonlar için de bir umut ışığıdır. Ben bu yüzden bu mevsime 'Biz mevsim' diyorum. Biz mevsimi başladı hepimize bir kere daha hayırlı olsun. Bugünkü yargılamayı bir kez daha görünce ve henüz deliller, davanın genişletmesi gibi talepler bile dikkate almadan, savcının CD olarak mütalasını hazırlamış olduğunu görünce aklıma Nazım Hikmet'in bir şiiri geldi. Bunu okumasam eksik kalır. 'Sen çıkmadın, çıkardılar karşıma seni! Sen bu kavgada bir nokta bile değil, bir küçük, eğri virgül, bir zavallı vesilesin!.. Ben, kızabilir miyim sana? Sen de bilirsin ki, benim âdetim değildir bir posta tatarına bir emir kuluna sövmek, efendisine kızıp uşağını dövmek!'

CHP’lilerden yoğun katılım

Kaftancıoğlu’nun yargıladığı davanın ikinci duruşmasına CHP’lileryoğun ilgi gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları; Veli Ağbaba, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı,  Onursal Adıgüzel, Grup Sözcüsü Özgür Özel, Milletvekilleri; Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Gürsel Tekin;  CHP eski Genel Başkanlarından Altan Öymen,  Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Küçükçekmee Belediye Başkanı Kemal Çebi,  Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Canan Kaftancıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.