banner460
banner128

İYİ Parti'de Bugra Kavuncu yeniden başkan

İYİ Parti'de Buğra Kavuncu ve Ersin Beyaz'ın yarıştığı İstanbul İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Kurucu il başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ersin Beyaz ile mevcut il başkanı Buğra Kavuncu'nun yarıştığı kongrede kazanan Kavuncu oldu.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'nde sonuçlar belli oldu.İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Buğra Kavuncu ve Kurucu İl Başkanı olan Genel İdare Kurulu üyesi Ersin Beyaz yarışırken, kazanan Kavuncu oldu.Kavuncu, 416 oy alırken, Beyaz ise 254 oy aldı.

KURULTAYDA NELER OLDU

İlk olarak İl Başkan adayı Ersin Beyaz konuşmasını gerçekleştirdi;Beyaz'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;Bu kutlu toyumuz gerçekleştirmemize vesile olan partimizin başarısı için gecesini gündüzüne katan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e saygılarımı sunuyorum. Edirne’den Kars’a bütün partililerimize selamlarımı sunuyorum.Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Anadolu’yu Türk vatanı yapmak adına canlarını feda eden atalarımızı da rahmetle anıyorum. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor gazilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

"AKŞENER'İ CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ"

Biz dünyanın en gözde ve zorlu coğrafyasında yaşan bir milletiz. Atatürk ve Cumhuriyet Türk milleti ve Türk sevgisi ortak paydamızdır. İşte bu sebeple karşımıza çıkarılan bütün engelleri birlikte aşacağız.

Milletimizin birliği dirliği ve geleceği için milli ilkeli ve kararlı bir duruşu sahip olarak doğru insanlarla hedefe yürüyeceğiz. Cumhuriyetimizi ilelebet koruyacak ve yaşatacağız.Bu salonu dolduran bizler mesuliyetimizin farkındayız. Kararmakta olan ufku iyilik güneşi ile aydınlatacak, sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapacağız.

"ENGELLEDİLER, VAZGEÇMEDİK"

Partimizin 39 ilçesini yapılandırmak üzere önemli bir görev üstlendik. Bütün ilçelerimizde İYİ Parti’yi var eden teşkilatlarımızı kurduk. Salonları engellediler vazgeçmedik. Omuz omuza verdik, her engel karşısında birbirimize kenetlendik. 100 bin imza dediler 6 saatte topladık.Boş binaları yönetmek için değil, İstanbul’u yönetmek için öne atıldık. Yağmur altında sokaklarda üyelik çalışmaları yaptık, arkadaşlarımıza saldırdılar ama yılmadık. Tüm zorlukların üstesinde birlikte geldik.Bugün bunlar unutulmuş olabilir. Güçlü temsilden bahsedenler, temsilin mahalleden geldiğini bilmeyebilir.Bu zorluklar yaşanırken ortada olmayanlar bunları hatırlamayabilir.Ama biz unutmadık. Herkesin korktuğu sindiği zor bir dönemde bizimle yola çıkan sizler yılmadan usanmadan bir gayret ortaya koydunuz. Bu gayret bizim hafızamızda tazedir. Bu sizlerin eseridir.İYİ Parti’nin cesur insanları, partide görev aldığımdan bu yana kimseyi ötekileştirmedim. Sadece kapılarımızı değil gönüllerimizi de açtık. Yine aynı anlayışla karşınızdayım. Hesaplaşmak için değil, gönülleri kazanmak için buradayım.

"İBB KAZANILMIŞSA BU ZAFER İYİ PARTİ SAYESİNDEDİR, MERAL AKŞENER SAYESİNDEDİR"

Bölünmüş bir yapı değil, el ele sevgi dolu bir İstanbul teşkilatı kuracağız. Liyakatli insanlara daha çok yer vereceğiz. Bize yapılanları başkasına asla yapmayacağız. Adalet ve Demokrasi sloganıyla yola çıkan partimizde antidemokratik davranışlara müsaade etmeyeceğiz.Kişisel bir karar yüzünden burada değilim. İlçe teşkilatlarımız yeterli destek görememiştir. Ciddi iletişim sorunları ortaya çıkmıştır. Yerel seçimlerdeki teslimiyetçi anlayış nedeniyle İYİ Partililer Millet İttifakı listelerinde hak ettiği değeri görememiştir.Aynı teslimiyetçi yaklaşım İBB seçimleri sonucunda da görülmüştür. Seçimlerde büyük pay sahibi olan İYİ Parti gerekli değeri ve temsiliyeti görememiştir. İBB seçimleri kazanılmışsa bu zafer İYİ Parti sayesindedir, Meral Akşener sayesindedir

."İYİ PARTİ'YE YAPILAN BU MUAMELEYE SON VERMEK İÇİN BURADAYIM"

İBB’de 7 genel sekreter yardımcılığı var birini alabildik mi hayır, daire başkanlığı alabildik mi hayır. Bırakın güçlü temsili, temsil edildiğimizin bile sözü edilemez.Ben bu adaletsizliği gidermek, İYİ Parti’ye yapılan bu muameleye son vermek için buradayım.Ben burada teslimiyetçilerin değil, İYİ Parti’yi kuran İBB seçimlerinin kazanılmasının yolunu açan İYİ Partilileri temsilen buradayım.Gençlik kollarımızı daha aktif hale getirecek İstanbul’da söz sahibi yapacağız.Ben İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak için buradayım.Buradan hareketle inşallah bugün bu kongreyi kazanacak ve projelerimizi hayata geçireceğiz. İl teşkilat başkanlığımızı yeniden kuracağız.39 ilçemizin tamamında sosyal desteğe ihtiyacı olan hemşerilerimizin yanında olacağız. Siyaset akademisinde yetişmiş kadrolarımızı parti organlarında değerlendireceğiz.İYİ istihdam projemizi hayata geçireceğiz. Önümüzdeki hafta Kurban Bayramı’nı eda edeceğiz. Türkiye’de kurulmuş en büyük bayram sofrasını kuracağız.Genel Başkanımızın baş köşeye oturacağı bu sofra iktidara yürüyüşün mihenk taşı olacak. Benimle bu cesur yürüyüşe var mısınız?Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Ne Mutlu Türk’üm Diyene.Beyaz'ın ardından İl Başkan adayı Buğra Kavuncu konuşmasını gerçekleştiriyorKavuncu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;Hepiniz toyumuza hoş geldiniz. Kurulduğu günden bu yana duruşuyla mücadelesiyle Türkiye’ye demokrasi dersi veren İYİ Partimiz bugün önemli bir günün daha yaşıyor.

"CESUR BİR KADININ İŞARET FİŞEĞİ ÜLKEYİ AYDINLATTI"

Türk siyaseti, ülkemiz ve milletimizin çok zor günlerden geçtiği bir dönemdeyiz. Adı belli olmayan bir sitemle yönetiliyoruz. Ülkenin tüm kurumları siyasallaştı.Murat Ağırel gibi cesurca yazan gazeteciler bugün hapis tutuluyor. Murat dostumu buradan anıyorum. Bugün cezaevinde inşallah Allah bir an önce bizleri kendisine kavuşturur. Buradan kendisine selam gönderiyorum. Atsız’ın dediği gibi “Ümit en sonra terk edilen şeydir.”Kendisine yönelik her türlü saldırıya göğüs gerdi. Salonumuzun elektriğini kesmişlerdi de cesur bir kadının işaret fişeği ülkeyi aydınlatmıştı. Nasıl günlerden geldiğimizi hatırlayın.Başarının azmi ve kararlılığını Sayın Meral Akşener’den alıyoruz. Omuzlarındaki yüke destek verebilmek için buradayız. İlk günkü heyecanla hep beraber mücadele veriyoruz.Bugün burada karşınızda olma sebebim, bu kutlu yolda yerimi alabilme amacımdır.Göreve geldiğimden bu yana birbirimizi tanıma imkânımız oldu. Bu yüzden kendimi yeniden tanıtmakla vakit geçirmek istemiyorum

."MİLLETİMİZİ DİNLEDİK, VATANDAŞA KENDİMİZİ ANLATTIK"

İlk defa yerel seçim yaşayacak partimizi en güçlü şekilde temsil ettik. Seçim ittifakında bir araya geldik ve kolları sıvadık. Göreve geliş tarihimin seçimlerin hemen öncesine geldiğine dikkat çekmek isterim. İttifakın olmadığı ilçelerde adaylarımızı tanıttık.Belediye Meclis üyeliğine aday olan arkadaşlarımız da çok güzel işlere imza attı. Milletimizi dinledik, vatandaşa kendimizi anlattık.Biz bütün bunlarla boğuşurken 14 ilçede yapılan başvurular neticesinde kayyum riski ortaya çıktı. Biz bir taraftan sandık güvenliği ile uğraşırken bir yandan bunlarla uğraştık. Nihayetinde siz kıymetli yol arkadaşlarımız ile bugünkü tabloya geldik.

"BİZ DEVLETİ YÖNETMEYE TALİBİZ"

Bugün birtakım imkanlardan bahsediliyorsa önce 31 Mart ardından da 23 Haziran seçim zaferlerinden dolayı bunları konuşabildiğimizi herkes hatırlasın. Bütün dava arkadaşlarım ne sandıkları ne de ilçe seçim kurumlarını terk etti.Birlik ve beraberlik olunca neler başarabileceğimizi herkese gösterdik. Bu sürecin kahramanları hepinizsiniz.Bundan sonrası 3-4 yılın planlamasıyla gerçekleştirilecek. Bizler devleti yönetmeye talibiz. Vizyoner bakış açısına Genel Başkanımızı İstanbul’dan Ankara’ya Cumhurbaşkanı olarak götürecek adımlar atmalıyız.Popülist vaatler, sadece maddi çıkar ilişkileri için söylenen sözler. 18 yıldır AKP’nin bize yaptığı bu değil mi? Biz daha farklı bir yol izlemek için buradayız. Türkiye’nin eski alışkanlıklarını değiştirmenin ve cesur yenilikçi adımların zamanı geldi.Bu yüzden İYİ Parti var. Bundan sonra da bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Buna devam edecek cesur kadroyu da dışarıda aramayın, o kadro burada.Eskinin kötü alışkanlıklarını liyakatsizliğin hala devam edebildiğini görüyoruz. Hala başımıza musallat olan siyasi partiler kanunu var. Türkiye’de siyasi partiler kanunu değişmeden olgunlaşma her anlamda eksik kalacaktır. İYİ Parti’nin iktidarı kişilere ve güce değil, ülkeye ve millete sadakati sağlayacaktır.Çocukları ve gençleri yakalamak mecburyetindeyiz. Yapmacık tavırlara bürünmek bunun için yeterli değil.Ben bugün inşallah buradan hep beraber el birliği ile mutluluk içerisinde çıkarız. İktidara giden adımları atarız. Ben buradan sonra ilk toplantımızda diğer adayımızın yönetim kurulunda yer alacak arkadaşlarımızı da çağırmak istiyorum. Kavga etmiyoruz. Birlikte yürüyeceğiz.(yeniçağ)

Anahtar Kelimeler:
Meral AkşenerBugra Kavuncu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.