Silivri Belediye eski Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul İl Kongresi ile ilgili olarak, ‘İç çekişmeleri bir yana bırakıp halkın sorunlarının çözümüne odaklanmalıyız. Sivil toplum örgütleriyle bağları güçlendirmeliyiz. Neden İstanbul il kongresi’nde sivil toplum ve meslek kuruluşu temsilcileri yoktu?” diye sordu.

CHP İstanbul İl Kongresi’ni gazetemize değerlendiren CHP’nin deneyimli üyelerinden Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ‘Partinin içe dönük çekişmeleri bir yana bırakarak halkın sorunlarının çözümüne odaklanması gerektiğini’ bildirdi. Ekrem bey’in konuşmasının bir bölümünde bu sorunlara değinildiğini belirten Işıklar, “ İl Kongresi’nde;TMMOB, TTB vb. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin olmamasının eksiklik olduğuna dikkat çekti. 

Eleştiriler partiye zarar vermeyecek şekilde dile getirilmeli

Işıklar, kongrede eleştiriler olabileceğini, ancak bunların hoşgörülü bir şekilde, partiye zarar vermeyecek şekilde dile getirilmesinin önemine işaret ederek, ‘Kongrede zaman zaman  hoşgörüyü aşan söylemler oldu. Bunlar hoş değil. Zaten son seçimde bir travma atlatmışız. Bir sıkıntı olmuş. İnsanlarda umutsuzluk var. Bunları kırmamız lazım. Umudu yaratmamız lazım.“ dedi.

Toplumun sorunlarına çözüm önerileri sunulmalı

Kongrelerde ülkenin sorunlarının çözümüne ilişkin düşüncelerin, projelerin ortaya konmasının önemine vurgu yapan Işıklar, “ Rahmetli İsmail Cem,  İngiltere’de Tony Blair'in genel başkan olduğu dönemde İşçi Partisi’nin kurultay çalışmasını takip etmiş. Bir hafta sürmüş çalışma. ‘Okulda öğrencilere ödev verilmeli mi, verilmemeli mi?’ parti bunu bile tartışmış. Programa öyle almış. Yani toplumun hangi sorununa nasıl çözüm üreteceksin bunu konuşmak, bununla ilgil proje üretmek gerekiyor’ diye konuştu. 

Avcılar geleceğini birlikte kararlaştırıyor Avcılar geleceğini birlikte kararlaştırıyor

İmamoğlu’nun konuşması iyiydi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının özellikle son bölümünde bunlara değindiğini hatırlatan Işıklar, ‘Ben İmamoğlu’nun konuşmasını beğendim. Yaptıklarını anlattı, projelere değindi. Umut verdi. Olması gereken buydu.” Dedi.

Değişim isteği Sivil toplumla kitleselleşebilirse önemli etkisi olur

Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ‘İstanbul Kongresi’nin kurultaya yönelik nasıl etkisi olacağı? Şeklindeki soruyu ise “Dinamo etkisi yapar. Değişim talebi var. Bu talebi daha da artırır. Eğer dediğim gibi bu talebi sivil toplum kuruluşlarıyla da bütünleştirebilirsek, kitleselleştirebilirsek değil kurultay Türkiye açısından da önemli etkisi olur. Eskiden kongrede TMMOB gibi, TTB gibi  meslek kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olurdu. Şimdi yok. Niye yok? “

Demokratik yarışta farklı seslerin olması normaldir

Işıklar, ‘Silivri delegasyonunda da bir bölünme yaşandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz, yerel seçime yönelik sıkıntı yaşanmasına neden olur mu? Şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı. “Bence yaratmaz. Çok seslilik iyidir. Emir komuta ile olmaz siyaset. Demokratik yarış bu. Farlı görüşlerin olması faydalıdır. Genel anlamda yaptığım yorumlar Silivri içinde geçerli. Burada Silivri’nin, Silivri halkının beklentileri ve onun çözümüne ilişkin sunulacak projeler önemli. Halkla, Sivil Toplumla bütünleşmek önemli.  CHP Adayları nerede olursa olsun, kendini doğru anlatırsa projelerini iyi sunar anlatırsa başarılı olur. Kongrede farklı tercihlerin olması doğaldır, sıkıntı olmaz.”

Erhan KIZILYAR

Editör: Haber Merkezi