banner460
banner128

İŞGAL ASKERİ DEĞİLİZ, GÜNÜ GELDİĞİNDE ARIMIZLA NAMUSUMUZLA GİDECEĞİZ!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz kısa süre önce CHP İlçe Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasında kendilerine yönelik olarak söylenen ‘Geldikleri gibi giderler’ sözüyle kendilerinin ‘İşgalci ve emperyalist güçlere’ benzetildiğini belirterek, ‘Bu söz bizi üzdü. Benim ve arkadaşlarımıza böyle benzetme yapılmasanı asla müsaade etmeyiz. Biz zamanı geldiğinde arımız ve namusumuzla gideceğiz’ diyerek yanıt verdi. CHP Grup Başkanı Melih Yıldız ise o cümle ile ‘Seçimle geldiğiniz seçim geldiğinde de yine seçimle gideceksiniz. Kastedilen budur. Başka anlamlar yüklenmesin’ diye konuştu.

Hoşgörü ikliminin bozulmasına müsade yok

Silivri Belediye Meclisi Ekim Ayı Meclisi ilk toplantısına, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra yaptığı konuşma damga vurdu.  Yılmaz,  kısa süre önce CHP İlçe Başkanı Berker Esen tarafından  CHP İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında kendilerinin ‘Geldikleri gibi giderler’ sözüyle işgalci güçlere benzetildiğini ileri sürerek bu söze çok sert tepki gösterdi.

Bu konuya yanıt için ayrıntılı bir sunum hazırladığını ancak bunu kamuoyuyla paylaşmaktan vazgeçtiğini belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan  Yılmaz, “Arzu etmediğim şey Silivri'nin gerginlikler üzerinden kutuplaştırılması, buradaki hoşgörü kültürünün yerini kavgaya bırakması. Bunun için hazırlamış olduğum ayrıntılı sunumu yapmayacağım” dedi.

“Geldikleri gibi giderler’ denmesi üzdü

“Ama bu toplantıda telaffuz edilen bir cümleye verilecek cevabım, esasen üzüntüm var” diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Silivri'de doğmuş, büyümüş, burada yetişmiş bir siyasetçi ve kardeşiniz, Silivrili vatandaşların oyları ile seçilmiş bir belediye başkanı olarak, ekibim ve Cumhur İttifakı olarak “Geldikleri gibi giderler” sözüyle muhatap kılınmak, bu çerçevede işgalci güçle benzetilmek ve bu ifadelerin toplantıya katılan meclis üyesi arkadaşlar tarafından alkışlanması beni üzdü.

İşgalci güclere benzetilmemize müsaade etmeyeceğim

Kimsenin beni ve arkadaşlarımı işgalci, emperyalist güçlere benzetmesine müsaade etmeyeceğimi bilinmesini istiyorum. Bu sözü Mustafa Kemal Atatürk'ün hangi şartlar ve konjonktürde, kimler için kullandığı her birimiz biliyoruz. Bu çok ağır bir itham. Silivri iklimi ve hemşerilerimizin hoşgörüsüne sığmıyor.

Bu sözde muhatap alınanlar hepimizin karşısında birlikte mücadele ederek gerisi geriye gönderdiklerimizdir. Biz İzmir'de düşman askerlerine şarap servisi yapan garson, İstanbul'da İngiliz askerinin kapısını açıp kapatan yardakçı olmadık. Bizler dün olduğumuz gibi bugün de İzmir'de “İzmir'i Yunan'a terk etmeyeceğiz” diyen Belediye Başkanı, Hacı Hasan Paşa olduk. Yine İzmir'de kordon boyunda düşmanın böğrüne kurşun gibi saplanan Hasan Tahsin olduk… Maraş'ta Sütçü İmam, Gaziantep'te Şehit Kamil olduk… Kastamonu'da Şerife Bacı, cephelerde Kara Fatma olduk. Samsun'da bağımsızlık meşalesini yakan, Dumlupınar'da “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri…” diyerek 9 Eylül'de İzmir'de düşmanı denize döken Mustafa Kemal olduk.Bunun için kimsenin, kimseyi bu şekilde itham etmesini asla ve katta kabul etmiyorum.”

" Arımız ve namusumuzla gideceğiz"

‘Tabi ki günü geldiğinde geldiğimiz gibi gideceğiz’ diyen Yılmaz konuşmasını şu sözlerle sürdürdü. “ Günü geldiğinde vatandaşın takdiri o yönde olduğunda arımız ve namusumuzla, anlımızda tek kara leke olmadan sırtımızda tek yük bırakmadanBu dil ve söylem, hazımsızlık, hınç ile seçimi kaybetmek üzerine kurulu olup Silivri'ye bir şey kazandırmaz. Silivri'nin sahibi bir takım elitist veya gruplar değil. Silivri'nin sahibi burada yaşayanlar, hepimiziz. Kimse kimseden üstün kendini görmesin!”

Yıldız: Farklı manalar yüklemeye gerek yok

Başkan Yılmaz’ın konuşmasından sonra söz alan  CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız ise ‘Geldiklerigibi giderler’ ile kast edilenin  ‘Seçim ile geldiniz seçim ile gideceksiniz’ olduğunu ve “ başka anlamlar” yüklenmemesini istedi. Yıldız “Hoşgörü, kardeşlik, barış ikliminin hakim olması için hepimizin üzerine düşen görevler var. Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum ama bu karşılıklı olmalı. Hepimiz söylediklerimize dikkat etmeliyiz. Kavgadan ziyade sorunların çözümü için mücadele verelim ve görüş alışverişi yapalım. Kısır tartışmalar ile bir birimizi yaralamak hem bizleri incitiyor hem tabanı yüzüyor. “Geldikleri gibi giderler”e farkı manalar yüklemeye gerek yok! Anlamı şu; nasıl geldiniz? “Sandıkla geldiniz, sandıkla gideceksiniz”in karşılığı. Buna farklı anlamlar yüklemeyin.Sizin İBB meclisinde bize söylediğiniz ağır laflar var. Bunları da unutmayın gözden geçirin. ‘Mehmetçiğin kafasına kurşun sıkanlarla aynı saflardasınız’ dediniz. Birbirimizi bu tür sözlerle yaralamayalım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.