banner460
banner128

İGD  Demirağ'a saldırıyı kınadı

İstanbul Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a Ankara’da yapılan saldırıyı kınayarak bir açıklama yaptı.

İGD açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a Ankara’da kimliği belirsiz bir grubun beyzbol sopalarıyla saldırdığını ve meslektaşımızın  GATA’da yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü haber aldık.

Bu saldırıyı yapanları ve azmettirenleri kınıyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Yeniçağ Yazarına yapılan saldırı basın özgürlüğü konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir.  İstanbul Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu  olarak meslektaşımız Yavuz Selim Demirağ’ın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor, ailesine ve Yeniçağ Gazetesi çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz.

Saldırganların ve sebep olanların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.