banner460
banner128

Hayvanseverleri çileden çıkaran karar

"KOSGEB Tarafından Verilecek Hizmetler ve Desteklerden Yararlanacak Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmelere İlişkin Sektörel ve Bölgesel Önceliklerin Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla hayvan istismarı içeren faaliyet kollarının da KOSGEB desteği ile desteklenecek olması hayvanseverleri çileden çıkardı.

"Spor amaçlı avcılık, eğlence amaçlı hayvan eğitimi ve hayvanat bahçeleri..."

KOSGEB tarafından verilen hizmetler ve desteklerden yararlanacak küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ), hayvanat bahçeleri, balıkçılık ve avcılık spor alanlarının işletilmesi, avcılık, balıkçılık ve dağcılık rehberliği, yarış atı ahırı ve yarış aracı garajlarının hizmetleri, spor ve eğlence hayvanlarının eğitimi ve benzeri faaliyetler de dahil edildi.

"Hükümetin ar damarı çatladı!"

Kararın resmi gazetede yayımlanmasının ardından hayvanseverlerden peş peşe tepkiler yükselmeye başladı. Yıllardır meclise bir türlü gelmeyen Hayvan Hakları Yasasını hatırlatan HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı ise çok sert bir açıklama yaptı.

Paçalı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bariz bariz, açık açık alay ediyorlar hepimizle...

Hayvan Hakları Yasası diye kendimizi paralıyoruz yıllardır... 'Yasa hazırlanıyor' derken kürk vergilerini sıfırlıyorlar kararname ile. 'Hayvanlar ölüyor, işkence görüyor, şiddet görüyor, ses telleri kesiliyor, kaçak üretim vahşeti yaşanıyor, yasa istiyoz' diyoruz, gözlerinin önünde her gün onlarca vahşet yaşanırken gözümüzün içine baka baka petshoplarda hayvan satışını kolaylaştıracak düzenlemeyi yapıp yürürlüğe koyuyorlar... 'Yeter artık, bitsin bu zulüm. Hayvanlar ölmesin, işkence görmesin. Yaşam için yasa istiyoruz, artık bu rezilliğe bir son verin' diyoruz, oyalarcasına defalarca tarih verip, sonra bahane üretiyorlar. Yine 'sona gelindi' dedikten 20 gün sonra artık Hayvan Hakları Yasası beklenirken, kararname ile bu kez de hayvan istismarına KOSGEB desteği düzenlemesi yayımlandı Resmi Gazete'de... Yüzümüze dönüp "hayvanat bahçelerini kapatacağız" diyorlar, arkamızdan hayvanat bahçesi açana KOSGEB'den hibe vermeye karar veriyorlar... Yüzümüze "Avcılıktan biz de rahatsızız" diyorlar, arkamızdan av ve avcılık gibi sözde sportif faaliyetleri yani vahşet ve cinayeti teşvik için KOSGEB'den destek düzenlemesi yayınlıyorlar... Bizim hayvanların yaşam hakkını korumaya yönelik ihtiyacımız KOSGEB desteği mi? Hayvan Hakları Yasası hala ortada yok ama Resmi Gazete'de yukarıda yazılı faaliyetlerin KOSGEB tarafından desteklenmesine dair karar yayınlandı Hükümetin ar damarı çatladı!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.