CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Ali Gökmen, bugün Esenyurt Hasbançe’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek; adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Esenyurt Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi olarak siyasi yaşamını sürdüren Gökmen, kendisinin Esenyurt sevdalısı olarak niteleyerek, Kemal Deniz Bozkurt başkanın iyi işlerde yaptığını ancak kendilerinin çok daha iyisini ve güzelini yapacaklarına inandıkları için aday adayı olduklarını ifade etti. Eksikliklerini tamamlayarak ilçeyi daha yukarı taşıyacaklarını ifade eden Gökmen, “Ben meclis üyesiyim. Ama bugüne kadar hiç yürütme kurulunda olmadım, sadece meclis üyesiyim. Yürütmede olanlar belediye başkanı ve onun görevlendirdiği kişilerdir. Biz şimdi Esenyurt için sorumluluk alacağız. 30 meclis üyemiz olursa 30'u da yürütmede bizimle olacak. Meclis üyelerimiz de sahada olacak, belediye başkanı kadar çalışacak. Yatmayacaklar, oturmayacaklar. Onlar da çok çalışacak” dedi.

"Ön seçim olsun isterdik"

“Yerel seçim öncesi üyelerin yoğun taleplerine rağmen CHP'nin adaylarını neden önseçimle belirmediği?” şeklindeki bir soru üzerine Gökmen;  “Bir ön seçim kesinlikle isterdik. Ben bugün aday adayıyım. Benim gibi 16 arkadaşımız var. Hepsi birbirinden değerli ve kıymetlidir. Ama ben de kendimi özgüvenli görüyorum. Hayatımda hiçbir yere atanarak gelmedim. Çalışarak geldim. Geçtiğimizde ilçe başkanı olduğumda bana; 'sen atandın' dediler. Öyle bir şey yok. Ben bu partinin üyesiyim, çalıştım, gayret ettim, mücadele ederek bir yerlere geldim. Yoksa ben niye gidip yukarıdan icazet alayım. Böyle bir anlayışım yok. Maalesef en başta bir ön seçim yapılabilirdi. Ama zaman da yetmedi maalesef. Keşke yapsaydık. Bugün de öyle bir karar verilirse memnuniyetle karşılarım” dedi.

"Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız"

Halkı ayrıştıran siyasetin toplumsal barış açısından oldukça yanlış olduğunu vurgulayan CHP’li Ali  Gökmen şöyle konuştu: “Ayrıştırmayı doğru bulmuyoruz. Seçimlerden nemalanmak için iktidar partisinin toplumu ayrıştırmaya çalıştığını görüyoruz. Siyasi partilerin toplumu birleştiren bir anlayış gütmesi lazım. İşte şimdi şehitler için CHP'yi sorumlu tutmak istiyorlar. Böyle bir algı oluşturmak istiyorlar. Buradan siyasi bir nemalanma gayreti var. Hepimiz biliyoruz ki AKP halkı ayrıştıran bir siyaset güdüyor. Bunun taktirini vatandaşa bırakıyoruz. Biz derdimizi yine anlatacağız, vatandaşa söyleyeceğiz düşüncelerimizi, duygularımızı. Esenyurt'a gelince Esenyurt'ta ayrıştırmaya değil birleşmeye ihtiyacı olan bir kent”

"Ben hep sahada olacağım"

Kendisinin hep sahada olduğunu belirten CHP’li  Gökmen, belediye başkanı olduğunda da bu tavrını sürdüreceğinin altını çizdi. Gökmen, “Belediye başkanı olduğumda da öyle olacağım. Gün içinde bir kahvehaneye gidip çay içip, vatandaşla sohbet edeceğim. Çünkü liyakatli bir kadro ile yola çıkacağız. Ekibimiz işini yapacak. Onlar tıkır tıkır çalışan bir yapı kuracak ben de hep sahada olan bir belediye başkanı olacağım. Yaklaşık 30 yıldır Esenyurt'tayım. Esenyurt'un her köşesini çok iyi bilirim. İlçe başkanlığı yaptım yine hep sahadaydım. Ben halkın içinden birisiyim. Oralardan gelen biri olduğum için birçok şeye hakimim.” Dedi.

"Çözüm üreten bir belediyecilik yapacağız"

Çözüm odaklı belediyecilik yapacaklarını da vurgulayan  Gökmen şöyle devam etti:  “Esenyurt’taki birçok sorunu biliyorum. Her mahallenin her sokağına girmiş biriyim. Esenyurt'un sosyolojik yapısını iyi bilirim ve iyi bir seçim analizcisi olduğumu biliyorum. Bu kentin insanlarının ne isteyip ne istemediğini iyi bildiğimi düşünüyorum. Yarın bize görev verildiğinde projelerimizle ve çalışmalarımızla Esenyurt için çalışacağız. Belediye personelimizle de yan yana gelip her şeyi konuşup, anlatacağız”

CHP Başkan Aday Adayı Ali Gökmen kimdir?

CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Ali  Gökmen, 1978 yılında Tokat'ta dünyaya geldi. Gökmen, iş hayatına 2004 yılında Gökmen Sigorta'nın kuruculuğunu üstlenerek başladı. 

1996 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Kıraç Belde Gençlik Kolları'nda siyasi yaşamına başlayan Gökmen, Kıraç Beldesi'nde çeşitli aktif siyasi görevler üstlenmiş, ardından 2008 yılında Esenyurt'un ilçe olmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirildi.  2014 yılında yapılan Olağanüstü Esenyurt İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı olarak seçilen Ali Gökmen, 2019 yılına kadar girdiği tüm parti içi ilçe kongrelerini kazanarak, Esenyurt İlçe Başkanlığı görevine devam etmiştir. 2019 Yerel Seçimleri'nde ilk sıradan Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Gökmen, Esenyurt Belediyesi Grup Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görevine devam etmektedir.  Ali Gökmen evli ve iki çocuk babası

Silivri yaz sezonuna coşkulu girdi Silivri yaz sezonuna coşkulu girdi

Editör: Haber Merkezi