Esenyurt Kent Konseyi ve İstanbul sosyal Girişim Derneği, İstanbul Valliliği’nin desteğiyle Esenyurt Çalıştayı düzenledi.

Kaya İstanbul Hotel’de düzenlenen töplantıya; İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Kent Konseyi Başkanı M.Hanifi Kaya, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu, Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden Prof.Dr. Metin Toprak, Kent Konseyi çalışma birimleri ve üyeleri, muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Çalıştayda Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya ve İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can söz aldı. Kent Konseyi yetkilileri kentin sorunlarına ilişkin sunumlar yapqmasının ardından;  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinden Prof. Dr. Metin Toprak projeleri değerlendirdi. Projeleri üstlenen İstanbul Sosyal Girişim Derneği başkanlığını da yürüten Prof. Metin Toprak, dünyada giderek yaygınlaşan akıllı kent paradigmasının Türkiye’de; İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nde AB projeleri formatında geliştirilmeye çalışıldığını belirtti ve Esenyurt’un bir an önce akıllı kent konseptiyle imkan ve sorunlarını bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Belediye-hükümet işbirliği zorunlu

 “Esenyurt Çalıştayı: Sorunlar, İmkânlar, Fırsatlar ve Çözüm Önerileri” başlığını taşıyan çalıştayda Esenyurt’taki trafik-ulaşım-otopark, madde bağımlılığı, evsizler, sokakta çalışan çocuklar, yoksulluk gibi sorun alanlarının yanı sıra, afet ve acil durumlarda sivil toplum müdahale kapasitesini geliştirme, okul ve hastane ihtiyacı, temel ve mesleki eğitimi geliştirme, imar-iskân sorunlarını çözme, sosyal ağların sürdürülebilirliğini geliştirme ile kent nüfusu içinde önemli bir orana ulaşan göçmenlere yönelik çözümler geliştirme temalarında da fikir alışverişinde bulunuldu. Prof. Toprak, kamu-özel ve sivil toplumun işbirliği içinde olduğu bir modelle Esenyurt sorunlarının sürdürülebilir çözümlere kavuşabileceğini belirterek belediye ve hükümet arasında bir koordinasyonun gerekli olduğunu, problemlerin ve akıllı şehir projesinin ancak bu şekilde etkili bir sonuç verebileceğini ifade etti.

Avcılar geleceğini birlikte kararlaştırıyor Avcılar geleceğini birlikte kararlaştırıyor

Editör: Haber Merkezi