Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,. 7. Dönem için aday olduğunu ve kendisine 'Mega Projesinin ne olduğunun' sorulduğunu hatırlatarak, ‘Mega Projem Büyükçekmece’yi Esenyurt olmaktan korumaktır’ dedi.

Avcılar'da toplu ulaşım masaya yatırıldı Avcılar'da toplu ulaşım masaya yatırıldı

Ak Partili Kadıoğlu 'Esencılıs' diye tanımlıyordu

Esenyurt’un gökdelenlerle dolmasına döneminde  izin veren eski Ak Partili eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun ‘Esencılıs’ diye tanımladığı Esenyurt çevre ilçelerin korkulu rüyası oluyor.  1980’lerde bir köy iken kısa sürede 1 milyona ulaşan nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık ilçesi haline gelen Esenyurt yaşanan asayiş olayları ile de gündemde her zaman ön sıralarda yer alıyor. Esenyurt’un yaşadığı sorunlar çevre ilçeler açısından da dikkatle izleniyor ve o sorunların yaşanmaması için sorumlular önlem almaya çalışıyor.

Bunlardan biri de Büyükçekmece İlçesi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilçede mümkün olduğunca dört kattan fazlaya imar vermiyor.  Akgün, dün İBB’nin tohum dağıtım töreninde yaptığı konuşmada,  7. Dönem için yeniden aday olduğunu ve bu nedenle kendisine ‘Mega projen nedir?’ diye sorulduğunu hatırlatarak, “Mega porjem Büyükçekmece’yi Esenyurt olmaktan korumaktır” dedi.  Akgün daha sonra ilç eçeperinde 80 bin dönüm alanda yapılmakta olan tarım ile yeşil alanları korumak ve kentsel dönüşümü de diğer önemli projeleri olarak devam ettirmek olduğuna vurgu yaptı.

Erhan KIZILYAR 

Editör: Haber Merkezi