Erhan KIZILYAR

*

AK Parti Büyükçekmece’de Vefa Gecesi

Büyükçekmece Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği vefa gecesi Marin Princess Otel’de yapıldı. Geceye; Milletvekili Seda Gören Bölük, Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Büyükçekmece AK Parti İlçe Murat Çelik, İlçe eski başkanlarından; Hatice Bozdağ,  Ekrem Gorçeker, Sanayi ve Teknoloji eski Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede,  İstanbul il Yönetcisi Mahmut Yusuf, SKM Başkanı Fatih Murat Kanmaz, Belediye meclis üyeleri, partinin eski ilçe yöneticileri, mahalle yöneticileri ve partililer katıldı.  Gecede partiye emek veren emekçilere plaket vererek teşekür edildi.

Murat Çelik: Gazamız mürabek olsun

Açış konuşmasını Mustafa Yazıcı’nın toplantıda konuşan İlçe Başkanı Murat Çelik, “ 20 Ocak’ta  sayın Cumhurbaşanımızın tensipleriyle Büyükçekmece Belediye Başkan Adayımız olarak açıklandı. Bugüne kadar partimize vefasını gösterdi. İnşallah 31 Mart akşamında gerek ben ilçe başkanı olarak, gerekse sizler dava arkadaşları olarak recep Erol başkanımız çalışmaya hazırmıyız?’ sordu.  Partililerin ‘Hazırız’ yanıtına  Çelik, “İnşallah şimdiden gazamız mübarek olsun” sözleriyle karşılık verdi.

“Albatros’u siz sattınız”

2019 da kendisinin ilçe başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Çelik, Belediye Başkanı Hasan Akgün’ın, 2009, 2014, 2019’da  aynı söylemleri dile getirdiğini hatırlatarak özetle şunları söyledi. “Yine kalkmış diyor ki, efendim Ak Parti alırsa Büyükçeckmece inşaat yığınları haline dönecektir. Ne başkanımızın ne benim ne de idarecilerimizin öyle bir niyeti yok. Ben de belediye başkanımızdan sunu soruyorum. Yeşilçam’a konu olmuş 30 bin metrekarelik alanı biz değil siz satmıştınız. Ama geri alan yine Ak Parti oldu. Geri alan yine sizler aldınız. Eğer geri almasaydık orada şimdi otel dikilmiş olacaktı.

“Babama bağışçısı olduğu yerde mezar yeri bulamadık’

1984 yılında benim de ailemin bağışçısı olduğu 30 bin metrekare olan mezarlık alanı oluşturuldu. 2009’dan sonra beldeler Büşükçekemce’ye bağladı. 15 yıl geçti. Çözülmeyen mezarlık problemi bundan 4 yıl önce ancak kazandırabildik. Ama başkan Akgün, hissedarlara bir kahvaltı verdi. Gitmedim. Benim babam bağışçısı olduğu yerde biz ona yer bulamadık. Sadece biz değil bir çok vatandaş yer bulamadı. Biz de ne yaptık. Babaannemin üzerine gömmek zorunda kaldık. Ama bugün çok büyük iş becermiş gibi sabah kahvaltısı verdi. Ne dedi bilmiyorum.”

Mahmut Yusuf: “Viyana da yarım kalmış bir işimiz vardı...!”

İl Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Yusuf ise yaptığı konuşmada “ Biraz önce Mustafa Yazıcı başkanımız  İlçe Başkanımız Murat Çelik konuştular. Mustafa Yazıcı biraz daha konuşssaydı sanki ‘Viyana’da yarım kalmış onu tamamlayıp gelelim hadi bismillah yola çıkalım ‘diyecektik. Ağzına sağlık. Önemli bir seçimin arifesindeyiz. Arife  çok önemli bir güne hazırlıktır aslında. Arifeye öyle hazırlanmalıyız ki o günü bayram olarak en szevindiğimiz ve en çok mutlu olduğumuz gün olarak kutlamak gerekir. Bunun içinde Arife günü çok iyi hazırlanmak lazım.a 31 mart seçimlerinin arifesi önümüzde gelen 50 gündür. Bu 50 günde sanki bir bayrama hazırlanır gibi hazırlanması lazım. Hazırlanmalı ki 1 Nisan’ı bayram olarak kutlayalım. Ama arife de bir zaafiyet yaşarsak üzgün bir şekilde bayrama girmiş oluruz. İnşallah Büyükçekmece’de Recep Erol başkanımızı İstanbul’da Murat Kurum Başkanımızı belediye başkanlığı Ak Partili bir belediyenin koltuğuna oturtup o günü bayram olarak kutlarız inşalah.

“Gemileri yakacak cesaretiniz varsa o zafer bizimdir”

Bir zafere ulaşmak için önce zafere giden komutanın zaferine inanmış olması lazım. Ve o komutanın askerlerinin de o zafere inanması lazım. Tarık Bin Ziyad’ın gemileri yakmasını örnek veririm teşkilata. Cebelitarık kıyılarını geçip İspanya kıyılarına demir attığında gemileri yakar askerler önünde. Eğer gemileri yakacak cesaretiniz varsa o zafer Allah’ın izniyle bizimdir.  Tarık Bin Ziyad askerlerine derkii ‘Önünüzde deniz gibi düşman arkanızda da düşman gibi bir deniz vardır. Bu fethi yapamazsanız,bunu canınızla ödersiniz. Büyük kararlar büyük zaferler getirir. Bunun bir bedeli , fedakarlığı, kararlığını vardır. Tarih’ten bir örnek daha. Fatih Sultan Mehmet Han surların önüne geldiğinde, ‘Ya İstanbul’u ben alırım ya da İstanbul beni’ der. Bu da kararlılık ister. Bu kararlılık olmasa İstanbul belki İstanbul feth edilemezdi.

Erol Mimarsinan kıyılarında gemileri yakarsa kazanacağız

Şimde benzetme yapacak olursak Recep Erol başkanımız gemileri mimarsinan limanına demir attıktan sonra teşkilatlarla beraber mimarsinan limanında gemileri yakarsa Büyükçekmece feth edilmiş olur.  ‘Tırnak içinde söylüyorum’  ‘Büyükçekmece o zaman feth edilir.” Recep Erol başkanımız bu feth öncesinde çok güzel bir slogan bulup teşkilat mensuplarımıza belki lansman toplantısında söyleyecektir. Biz de dinleyeceğiz. Öte yandan Murat Kurum başkanımız İstanbul surları içinde yine tırnak içinde söylüyorum, ‘Ya ben İstanbul’u alacağım, ya da İstanbul beni ‘ diyecektir. Ve 1 nisan’da onun bayramını da hep beraber kutlayacağız.  ”

Recep Erol: Büyükçekmece’deki 30 yıllık saltanata son vereceğiz

Vefa Gecesi’nde konuşan Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol ise Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, ‘Mutluluk Şehri Büyükçekmece’ sloganına atıfta bulunarak “Mutluluk şehri Büyükçekmece” sadece arkamızdaki tabelada yazmayacak. Biz mutluluk şehri Büyükçekmece’de mutlu insanlar yaşadığında ilgililere ispat edeceğiz. Çalışarak ispat edeceğiz. 30 yıllık saltana son vereceğiz “dedi.

Erol şöyle konuştu.

 “Büyükçekmece’de partimiz büyük bir aile. İlk kurucu başkanımız Mehmet Akalın beyden Yusuf Uzun bey’e, Yusuf Uzun’dan İlker Bey’e, İlker bey’den bana, Benden sonra Celal bey, rahmetli Selahattin bey, Hatice hanım, Murat Çelik bey, Ekrem Görçeker bey.. Hepinizin emeği var bu partide. Burada taş üstüne taş koydunuz inşallah 22 sene sonra bu salonda bulanan kardeşlerimizin çalışması, bizlerin çalışması ile,  ilimizin, genel merkezin, genel başkanımızın desteğiyle Büyükçekmece’yi inşallah  alacağız.

Beş senedir kış uykusunda bulunan İBB’yi Sayın Murat Kurum bakanımız ile hep birlikte Ak Partili belediye haline getireceğiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı oludğu günden bugüne kadar   1994 yılında bu yana kesintisiz olarak İstanbul’a hizmet verdik. Bu dönem beş yıllık bir kesintiye uğradık. İstanbullu da gördü, bizlerde gördük neler olduğunu. Şu anda beş yılda İstanbul’da yapılan hiç bir yoksa müsebbibi orda. Bir damla temiz su kaynağı üretilmediyse, ulaşım ile ilgil hiçbir şey yapılmadıysa İstanbul denildiğinde İstanbul Büşükşehir Belediyes dendiğinde akla sadece temel atmama törenleri geliyorsa, akla sadece bizim açtığımız metro tünellerine harfiyat doldurmak geliyorsa demektir ki hiçbir şey yapmamışlar. Demek ki bizlere Ak Partiye bizlere ihtiyacı var.

“Ak Parti’de vefa sadece bir semt adı değil.”

AK Parti büyük aile. Ak Parti ailesine;  tüm Coğrafyanın ihtiyacı var. Büyükçekmece’nin ihtiylacı var. İstanbul’un, Türkiye’nin var. Bakın bulunduğunuz coğrafyaya gerçekten Dünya’nın en önemil noktasında bulunuyoruz. Gerçekten çok güçlü olammız lazım. Liderimize güç vermemiz lazım. Bu nerden balıyor. Büyükçekemce’den başlıyor. Geçtiğimiz dönem Büyükçekmece, Beylekdüzü nü, Esenyurt u alabiliyor olsaydık. Bu zihniyet orada oturmuyor olacaktı.  Demek ki bir yerde eksik yaptık. Eksik yaptık, eksik yaptık hepimiz. Bu eksiği kapatacağız. Biraz az çalıştık demek ki. Biraz daha gayret edeceğiz. Bu eksiği kapatacağız. Ben bunu arazide görüyorum.

“Vatandaş isteyecek biz yapacağız”

Bugün Büyükçekmece’nin 24 mahallesinde eksik gördüğümüz eksikleri gidermek derdimiz. Derdimiz koltuklarda oturmak değil. Neler yapacağımızı ifade derken sunu söylüyorum. Sadece bizim dediğimiz ile olmaz. Mahallenin kanaat önderleri, vatandaşlar bize taleplerini iletirler. En büyük projemiz budur. Ak Parti belediyelerde halk günleri var. Bu halk günlerinde vatandaşlar dertlerini anlatır. Bizde öncelik sırasına göre onları yaparız. Vatandaş ne isterse yaparız. Halk ne istedi.

-Kapalı otapark istedi yapacağız

-Kapalı Pazar yerleri yapacağız

-Kültür merkezleri yapacağız

-Gençler için kütüphane yapacağız

-Gençler için spor salonları tabiki yapacağız.

“Mutluluk Şehri Büyükçekmece’ tabela da yazmayacak”

“Mutluluk şehri Büyükçekmece” sadece arkamızdaki tabelada yazmayacak. Biz mutluluk şehri Büyükçekmece’de mutlu insanların yaşadığında ilgililere ispat edeceğiz. Çalışarak ispat edeceğiz.

Bugün kardeşlik ve beraberlik içinde bir seçime girdik. Biraz sağduyulu olmak lazım. Biraz kendimize hakim olmamız lazım. Küçükçekmece’de olanlarıo görüyorsunuz. Küçükçekmece’de bir saldırı oldu. Bir kişi yoğun bakımda. Her bir kardeşim biraz sağduyulu olsun. Biraz dikkatli olarak, ben başkan adayı olarak,  ilçe başkanımız, il yöneticilerimiz burda. Bir problem varsa birlikte konuşalım. Sizler müdahale etmeden birlikte çözelim. Buraya başta il başkanımız olmak üzere bir çok arkadaşımız gelecekti. Gelemeyecekler.

24 Mahallenin tamamında tüm mahallelerde Büyükçekmece için yapacağımız her şeyi yapmak zorundayız.  Biz kazanacağıma inanıyoruz. Biz sizlere güveniyoruz. Biz Büyükçekmece’de bu seçimi Allahın izniyle sizlerin çabalarıyla yüzde yüz kazanırız. Bu salonda bulunan her bir kardeşim,  inşallah 30 yıllık saltanatı yıkan ve  Büyükçekmece’ye altın harflerle hizmeti getiren arkadaşlarımız olacaktır.

Seda Gören Bölük: Erol artık belediye başkanıdır  

Vefa Gecesi’ne gecikmeli katılan İstanbul 3 Bölge Milletvekili Seda Gören Bölük ise Büyükçekmece’de seçimi almaya yaklaştıklarını belirterek ‘Adayımız Recep Erol’u artık başkan olarak görüyorum’ dedi.

Balcıoğlu Spor Adası inşaatını inceledi Balcıoğlu Spor Adası inşaatını inceledi

Bölük şöyle konuştu.

Küçükçekmece’de Aziz Yeniay’ın seçim çalışmasına yönelik saldırıdan dolayı geç kaldığını belirterek, ‘ Buraya başta il başkanımız dahil bir çok arkadaşımız daha katılacaktı. Ama bildiğiniz o saldırı oldu. O nedenle Küçükçekmece’deki yapılan basın açıklamasına katıldık. Arkadaşlarımızın yanında olduk” dedi.

Büyükçekmece’de seçimi almaya çok yaklaştıklarını belirten Bölük, “ Adayımız Recep Erol’u artık belediye başkanı olarak görüyorum. İnşallah öyle de olacak. Kazanacağımız seçimin kahramanları, teşkilat mensupları ve mahalle başkanlarımızdır. Sizlere çok güveiniyorum. Bu başarı Ak Parti teşkilatının başarısı olacaktır.

Beş yılda hep  birlikte Büyükçekmecelilerin özlediği projeleri  Büyükçekmece’ye kazandıracağız.
Sizler buradaki insanları komşu ilçe Çatalca’ya götürün. Orada millet bahçesini görsünler. Diğer yapılanları görsünler. Buraya da aynı hizmetlerin geleceğini görsünler.

(Not: Lütfen haberlerimizi izinsiz kopyalamayız. Hukuki olarak dava açarız)