banner460
banner128

'Erkek olduğumuzdan utanır olduk"

Avcılar Kent Konseyi Kadın Meclisi, Avcılar'da 2 çocuğunun gözleri önünde eski eşi tarafından katledilen Seda Kurt için ‘Ölmek İstemiyoruz’ diyerek eylem yaptı. Eyleme Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli ve eşi Deniz Hançerli de katıldı.

Havuz Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yurdanur Kırıcı, “Seda öldürüldü çünkü kadındı. Seda öldürüldü çünkü eşinden ayrılmıştı. Kimse bu cinayetten kendini aklayamaz. Kadın katillerine indirim uygulayanlar, haklarımıza saldıranlar Seda'nın cinayetine ortaktır. Kadınlara yönelik düşmanca uygulamalar ve söylemler devam ettikçe, kadınlarımız devlet tarafından korunmadıkça kadın cinayetleri devam edecektir. Seda Kurt'u kadınları korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle onları baş başa bırakan, hatta daha önemlisi şiddeti bizzat yaratan ve körükleyen sistem öldürdü” ifadelerini kullandı.

Eylemde, “Sessiz kalma, suça ortak olma”, “Ölmek istemiyoruz” sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından konuşan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Bu kez Avcılar'da bir komşumuz öldürüldü. 'Bu son olsun' dileklerimizi defalarca yineledik. Ama son bulmadı. Erkek olduğumuzdan utanır hale geldik. Ama bu sadece erkeklerin kadınlara karşı şiddeti değil. Şiddetten beslenen, şiddet kültürünü güçlendiren, savaşı kutsallaştıran, savaşı savunan anlayışın ortaya çıkardığı birşey. Topyekün şiddetle ve olumsuzluklarla mücadele etmemiz gerekiyor. Burada da kadın, erkek güzel insanlar, iyi insanlar olumsuzluklara karşı mücadele edeceğiz. Dilerim son olur ve bir daha böyle olumsuz konular için bir araya gelmek zorunda kalmayız. Hep iyilikler güzellikler için bir araya geliriz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Turan Hançerli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.