banner460
banner128

Erdem:Amaçları gençleri korkutmak

İYİ Partililer,  Gençlik Kolları Üyeleri Alp Emeç’in ‘Cumhurbaşkanına hakaretten” tutuklanmasını Silivri’de protesto ettiler. . İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Bu hukuksuz kararın verilmesinin tek amacı gençleri korkutmaktır” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına sebep olan atasözünü sosyal medya hesabından paylaşıp kısa süre sonra silen Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi ve İYİ Parti Gençlik Kolları üyesi Alp Emeç’in (20) “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanmasını Silivri Meydanı’nda basın açıklaması yaparak protesto etti.

 “Tek amaç gençleri korkutmak”

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Alp Emeç’in tutuklanmasıyla gençlerin korkutulmak istendiğini söyledi. Emeç’in tutukluluğuna yapılan itirazın yurtdışına kaçma şüphesiyle reddedildiğine dikkat çeken Erdem, “Alp Emeç ve onun gibi vatan evlatları bu ülkeden kaçmaz ama bu hukuksuzlukları yapanlar bu ülkeden kaçar” dedi.

Kavuncu: Geri adım atmayacağız

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da konuşmasında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirdi. Milletin egemenliğinin yok olduğu bir sistem ile karşı karşı olduklarını söyleyen Kavuncu, Alp Emeç’in tutuklanması ile ilgili olarak ise, “Alp yalnız değildir. Biz vatanseverler olarak ülkede hukukun üstünlüğü sağlanana kadar çıktığımız bu yoldan geri adım atmayacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.