banner460
banner128

Emekliyi ve kiraları konuşmamızı istemiyorlar

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan Ayı vesilesiyle basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. ‘Emekliler ve kiraları sık gündeme getiriyorsunuz. Şimdi üstgeçitlere de pankartlar asmışsınız. Ancak bu değerlendirmeler karşısında  ‘Projeleri yok, gündemi değiştirmeye çalışıyorlar’ şeklinde de yorumlanıyor. Sizin projeniz yok mu emekliler için ne yapacaksınız?” şeklindeki bir soru üzerine Akgün, “Emeklilerin maaşını düzeltebilmek için maliye bakanı olmam gerekiyor. Kiralara gelince. Emeklilerin durumu ve kiraları konuşmamız istenmiyor. Bizim kira ve fatura desteği olarak yaptığımız ödemeler 25 milyona ulaştı. Daha bugün iki kadın yanıma yaklaşarak, ‘Başkanım üç aydır kiramızı ödeyemiyoruz’ diyerek yardım istediler.” Dedi.

Kendisinin emeklilere destek olmak, onların yaşamına kolaylık sağlamak amacıyla iki yeni sosyal tesis yapacaklarını ve buralarda emeklilere yüzde 50 dolayında indirim uygulanacağını belirten Akgün, ayrıca sadece emekliler değil, öğrencilere de desteklerini artıracaklarını ifade etti.

*

Sıradaki gelsin

Başkan Akgün, önceki gün Ak Partili eski Belediye Başkan Adaylarının birlikte kol kola katılarak katıldıkları Fener Alayı ile ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine, ‘Sıradaki gelsin’ yorumunu yaptı.

*

Tepecik Planları için hodri meydan 

Akgün ayrıca Tepecik Planları ile ilgili olarak ta; planların AK Parti’nin çoğunluğu elinde bulunduğurdu İBB Meclisi’nce engellendiği ve komisyonda bekletildiğini yenileyerek, Ak Partililere ‘Buyursunlar konuyu Tepecik Meydanı’nda tartışalım’ diyerek hodri meydan çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.