banner460
banner128

CHP:Kimse kimsenin hizmetine çökmesin, emek hırsızlığı yapılmasın!

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı  " İBB’nin ve merkezi hükümetin yaptıklarını "kendi yapıyormuş gibi “gösterdiğini belirterek, " Kimsenin bir başkasının yaptığı hizmete çökmemesi ve emek hırsızlığı yapılmamasını" istedi. 

CHP Silivri İlçe Başkanı beraberinde İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu ile yaptığı basın toplantısında İlçe Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Belediye Meclis Üyeleri, partinin ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Esen, başkan Yılmaz’ı ‘Emek hırsızlığı yapmak, plansız ve vizyonsuz olmakla’ itham etti. Başkan Esen, bir soru üzerine ‘Çatalca ve Silivri arasına İETT hattı’konması için önerileri olduğunu açıkladı.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen dün İlçe Merkezi’nde geniş katılımlı bir basın toplantısı yaptı. İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Bora Balcıoğlu ve İlçe Sekreteri İbrahim Konur ile basının karşısına çıkan Esen, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken, özellikle Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a ağır eleştiriler yöneltti.

‘Algı yapan, hizmetleri sahiplenen kendisi”

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı  sürekli ‘Algı yapmakla’ itham eden Esen,  “Algı konusunda hiçbirimiz eline su dökemeyiz. Yapılmayanı yapılmış gibi gösteren bizzat kendisidir” dedi.

Başkan Yılmaz'ın sürekli bir şekilde İBB'nin ve merkezi hükümetin yaptığı çalışmaları kendi yapmış gibi kamuoyuna sunduğunu anlatan Esen, kimsenin bir başkasının yaptığı hizmete çökmemesi, emek hırsızlığı yapılmaması gerektiğini belirtti. “Merkezi hükümetin yaptıklarına sahiplenme konusunda ittifak ortağının da rahatsız olduğunu biliyoruz. Ancak o onların konusu ’” diyen Esen, Başkan Yılmaz’ın ‘İBB'nin yapmış olduğu çalışmaları kendisi yapmış olarak göstermesini huy haline’ getirdiğini söyledi. Esen  “Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun öncülüğünde kadim şehrimiz İstanbul'un 39 ilçesinde muazzam çalışmalar yapılmaktadır. Bunlardan birinin Silivri olduğunu kimse yadsıyamaz. Başkalarının projelerine çökerek bunu kimse huy haline getirmemelidir. Emek hırsızlığı nasıl olur bunu hep birlikte irdeleyelim. birinci proje falezler projesi. Bunu İBB'ye sunarak orada gerekli çalışmalar başlatıldı. Proje İBB başkanına ait olmasına rağmen kendisiyle hiç topa girme gereği duymadı fakat kendisi üç maymunu oynadı. CHP buna sahip çıkarken, çevrecileri dinlerken, çözüm noktasında ortak sonucu bulmaya çalışırken, belediye başkanımız naptı aynı gün davet etmemize rağmen İSKİ'nin Alibey Mahallesi'nde yapmış olduğu altyapı asfaltlama çalışmalarını gezdi. Bu emek hırsızlığı değil de nedir?” diye sordu.

“Heykel dikti başında poz verdi”

CHP İlçe Başkanı Berker Esen daha sonra; Yılmaz'ın İSKİ'nin çalışmalarını da sahiplendiğini belirterek,  “Belediyemizin yapmış olduğu preji türlü çalışmaları var. İlk etabı devlet hastanesi çevresinde, Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde yapıldı. İBB ekiplerinin çalışmalarıyla gerçekleşti. Burada kaldırımlar, yürüyüş ve bisiklet yolları yapıldı. Birçok çalışmaya imza atıldı. Silivri Belediyesi de bu çalışmaların içine heykeli dikti. Sonra da başında poz verdi.”diye konuştu.

 Silivri'de de kırmızı-bordo taksilerin  İmamoğlu döneminde  sarıya döndüğünü ancak Silivri’de asılan pankartlarda sadece Silivri Belediye Başkanına teşekkür edildiğini belirten Esen, ayrıca İSKİ’nin  merkez mahallelerinde,  Alibey'de ve Selimpaşa'da altyapı çalışmaları yaptığı ve 20 yıldır girilmeyen sokaklara girdiğini ancak yine pankartlarda belediye başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür edildiğini ifade etti. Esen, “Volkan Yılmaz böyle yapmaya devam ettikçe bizler karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.

İSKİ’nin çalışmalarını görmek istemiyor

Başka n Volkan Yılmaz’ın “ Bir telefonumla İSKİ 32 Köprü'nün çalışmalarına başladı.” Dediğini hatırlatan CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “ Yılmaz’ın yapılan  çalışmaları görmek istemediğini” öne sürdü.  Esen şöyle konuştu. “Bugün İSKİ ilçede kronik sorunlara çözüm buluyor. Yıllardır Gümüşyaka Değirmen beldelerinde bulanık su sorunları yaşanmaktaydı. Bu sorun yıllardır çözülemedi. Biz gerekli başvuruyu sağladık ve bölgenin bu su sorunu hal olacak. Bugün müsilajın en büyük sorunu atık suların denize karışmasıdır. İBB sayesinde ilçemizde 100 kilometre uzunluğunda atık su hatları yenilendi. Selimpaşa'dan Silivri'ye kadar tek bir damla atık su karışmıyor. Yıl olmuş 2021 ama köylerin derelerine halen atık su gidiyor. Biz bunları tespit edip İSKİ ile birlikte gerekli çalışmaları sağladık”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul halkının yaşadığı her sorunu çözmek için projeler geliştirdiğini ve bunları uygulamaya soktuğunu  kaydeden Esen, ‘Askıda fatura, halk ekmek, halk süt’ gibi çalışmaları bunlara örnek olarak gösterdi.  Kendilerinin iktidarında izlenecek politikalarla vatandaşların sosyal yardım alma ihtiyacını hissetmeyeceğini belirten Esen, ‘Biz yaptığımız sosyal yardımların sayısının fazlalığı değil, bunu alan vatandaş sayısının azalmasıyla övineceğiz’ diye konuştu. Esen ‘Sizin vizyonunu askıda ekmek ile sınırlı bizim vizyonumuz askıda fatura ile ödül alıyor’ dedi. CHP İlçe Başkanı Esen, daha sonra Silivri Belediye Başkanı Yılmaz’ı konusunda  ‘Plansız ve vizyonsuz’ olmakla itham etti.

  Tarafsız cumhurbaşkanını biz sağlayacağız

Esen, yangınlar konusuna da Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın  Siyasi liderleri Cumhurbaşkanı çevresinde bir arada isteğine yönelik talebine; Cumhurbaşkanının, afete maruz kalan bölge ziyaretinde vatandaşlara çay atma görüntüleri eşliğinde yanıt vererek,  “Devlet Bahçeli bu esnada neredeydi?” sorusuyla yanıt verdi.

Esen,  İBB’deki konuşmasında  “Tarafsız Cumhurbaşkanı yok diyen” Yılmaz'ın bu sözünü  hatırlatarak “Biz iktidar olduğumuzda bu sistemi ortadan kaldırarak tarafsız Cumhurbaşkanı oluşumunu sağlayacağız” dedi.

“Kim kimi sıfırladı görüyoruz”

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, daha sonra ulusal gündeme ilişkin Yılmaz’ın yaptığı kimi açıklamalara yanıt verdi.  Yılmaz'ın İBB'deki son konuşmasında, CHP'yi terör örgütleriyle yan yana getirdiğini vurgulayan Esen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır’da Şiwan Perver’in de katıldığı miting  görüntülerini ve Silivri Belediye Başkanı Yılmaz’ın  MHP Milletvekilliği Adaylığı zamanında AK Parti hükümetine yönelik söylemlerini izletti,  Esen; “Kim kimi sıfırladı görüyoruz. Ama biz aynı noktadayız” dedi. “CHP Türkiye Cumhuriyetinden de eski bir parti” şeklinde konuşan Esen, ülkenin beka konusunun CHP güvencesinde olduğunu belirtti.

“Geldikleri gibi gidecekler”

Esen, önümüzdeki seçimlede Silivri'de de Türkiye'de de iktidarın değişeceğini öne sürerek, “Ne diyordu Pir Sultan Abdal, 'Yürü bre Hızır Paşa, senin de çarkın kırılır! Güvendiğiniz padişahınız, o da bir gün devrilir!' Hızır Paşaların sonu göründü, sıra padişahlarına geldi. Vatandaşlarımız emin olsunlar CHP var ve dimdik ayakta. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Geldikleri gibi gidecekler'” şeklinde konuştu.

Çatalca-Silivri arasına İETT seferi gündemde

İETT’nin Silivri’den TÜYAP’A  akşamları son seferleri saat 20’da sona erdirdiğinin belirtilmesi ve bunların saat 24.00’e kadar uzatılmasının önerilmesi üzerin CHP İlçe Başkanı Esen, ‘Bu seferlerinin İBB Meclis Üyelerince not edildiğini’ belirterek, ‘ Bizim ayrıca Çatalca ve Silivri arasına sefer konması için çalışma öneride bulunduk. Tek sefer olsun istiyoruz. Yerel minibüslerimiz var. Onları da mağdur etmeden yapmalıyız. Sabah akşam gibi bir iki sefer gibi. Özellikle 60-65 yaş üstü ve öğrencilerimizi faydalandırmayı amaçlıyoruz. Notlarını aldı İBB meclis üyelerimiz, bu konuda çalışmalarımız sürüyor”

Yıldız: Rayiç bedellerin bu kadar artması doğru değil

İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız ise artan rayiç bedellerle ilgili bir soru üzerine, “Meclis gündeminde de konuştuk. Bunların fahiş olduğunu belirttik. Yüzde 1500 oranında artışlar var. Böyle sıkıntılı dönemde halkın düşünülmeden bu kadar artış doğru değil. Tamam yapılması gerekir. Ama makul olmalı. Diğer ilçeleri örnek gösterdi. Bu bizi ilgilendirmez ama onlar da yapmış ise doğru yapmamışlar. Vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediye ye itiraz edenler var. Mahkemeye gidenler var. Bu artışlarla vatandaşın cebine el attılar. Bu doğru değil. Biz vatandaşın yanındayız. Mahkeme açma süreci devam ediyor. Belediye başkanımız bazı hatalar var yeniden gözden geçireceğiz demişti.Bizi bu gözden geçirmeyi bekliyoruz”

Balcıoğlu: İstanbul kendi sesine kulak veren yönetime kavuştu

Toplantıda söz alan İBB Meclis Üyelerinden Bora Balcıoğlu ise İmamoğlu’nun kazandığı ilk seçimin iptal edilip ikinci bir seçim yapılmasını hatırlatarak, 'Önce seçimle engellemek istediler. Şimdi de icraat yapılmasını engellemeye çalışıyorlar' dedi.

“Biz bunların hiç birine takılmadık” diyen Balcıoğlu, “Bizim amacımız Silivri’ye hizmet. Derdimiz Silivri. Dert sahibi olmayfn dertlinin halinden anlamaz. Başkan İmamoğlu 39 ilçe başkanını ziyaret etti. İlçe belediye bürokratları, İbb meclis üyeleri, ilçedeki meclis üyeleri bir araya geldi. Görüş alışverişinde bulunuldu. İlçe ve İBB hafızası bir araya getirildi.   2.5 yıldan bu yana İBB’de tarım konuşuluyorsa bu CHP’li belediyenin eseridir. Biz on yıl boyunca hiç bir rezidanzs gökdelen yaptırmadık. 10 katlı bir bina yaptırmadık. Zor şartlarda buna dayanmak zordu biz başardık. Bugün gelinen durumda Silivri hala tarımla anılıyor. Bunun üzerine ne konulmuş ona bakmak lazım. Aradaki farkı görürsünüz. Bizim amacımız halk ekmekte de aynıydı. Burada 70-80 fırıncı arkadaş var. Bunlar hizmeti veriyor belediye aradan çekilmek zorundaydı ve çekildik. Tarım konusunda da farklı vizyonlar ortaya koymuştuk.  26 yıl sonra İstanbul kendi sesine kulak veren bir yönetime kavuştu. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.