Erhan KIZILYAR

*

CHP’den Çatalca Belediye Başkanlığına kazanan Erhan Güzel, görevine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019’da söylediği ünlü ‘Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var” sloganını söyleyerek başladı.  Güzel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katkılarıyla Çatalca’ya çok güzel hizmetler yapacaklarının müjdesini verdi.

*

Çatalca’nın yeni Belediye Başkanı Erhan Güzel, ilçede düzenlenen iki ayrı törenle görevine başladı. Güzel’in göreve başladığı törene; Parti Meclisi Üyesi Berker Esen, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Bakır, Çatalca eski Belediye Başkanı İ.Fırat Aykut, CHP Çatalca İlçe Başkanı Yakup Yaşar, CHP Çatalca İlçe eski Başkanları; Halil Gök, Naci Özcan,  Mehmet Çoban,  CHP eski İstanbul Başkan Yardımcılarından Taşkan Uysal. Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile oldukça coşkulu kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

"Bize oy verdi vermedi yok’ herkesin başkanı olacağız

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, ilk olarak Belediye Meclis üyeleri ile Çatalca Adliyesi’ne giderek mazbatasını aldı. Adliye çıkışında kendisini bekleyen yüzlerce kişiye hitaben kısa bir açıklama yapan Güzel özetle şunları söyledi. "Burada geniş bir konuşma yapmamıza gerek yok. Mazbatımızı aldık. Görevimize başlıyoruz. Bize oy verdi vermedi yok herkesin başkanı olacağız.

“Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var”

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, İstanbul’un en büyük ilçesi Çatalcamızda ilk belediye başkanı ve belediye yönetimi olmamızı sağlayan hemşehrilerimize teşekkür ederim.Bizi Çatalca Adliyesi’nde yalnız bırakmayan partililerimiz, gönüllülerimiz ve hemşehrilerimize minnettarım.İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 6 Mayıs 2019’da söylediği ve bizim de şiarımız olan sözleri tekrardan paylaşmak isterim. 'Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var". 

Bu sırada bazı meclis üyelerinin oldukça duygusal anlar yaşadığı ve bazılarının gözyaşını tutamadığı dikkat çekti. 

Başkan Cem Kara’nın mezarında

Başkan Güzel mazbatısını aldıktan sonra mezarlığa giderek, başka Cem Kara olmak üzere rahmetli olmuş tüm belediye başkanlarının mezarını ziyaret etti ve onların nezdinde belediye hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmiş tüm emekcilere  dua etti  veAllah’tan rahmet diledi.

Mesut Üner görev tesliminde bulunmadı

Silivri Belediyesi Selimpaşa halkının hizmetinde Silivri Belediyesi Selimpaşa halkının hizmetinde

Çatalca Belediye Başkanı  Erhan Güzel daha sonra Çatalca merkezine geçerek Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Burada hep beraber İstiklal Marşı’nı söyleyen kitle, ‘Sevgi ve beraberlik yürüyüşü’ yaparak Çatalca Belediyesine yürüyerek gitti.

Kurban kesilip dua edilmesinin ardından makama çıkan Başkan Erhan Güzel, burada görevi teslim aldı. Görev tesliminde Çatalca eski Belediye Başkanı Mesut Üner bulunmadı. Üner’in görevi vekaleten bir başka görevliye bırakmış olduğu dikkat çekti.

İBB Başkanımız İmamoğlu’nun katkılarıyla çok güzel projeler yapacağız

Başkan Güzel görevi aldıktan sonra tekrar aşağı inerek belediye önünde kendini bekleyen binlerce kişiye hitap etti.   Güzel, konuşumasına başlamadan önce yakasındaki CHP rozetini çıkarak İlçe Başkanı Yakup Yaşar'a verdi. Yaşar'da Güzel'in yakasına Türkiye Bayrağı rozetini taktı. Güzel;  kendisine oy versin vermesin tüm Çatalcalı halkına ve partililerine  teşekkür ederek  “ Üreten, yöneten, planlı kent Çatalca ve Güzel Kent Çatalca vizyonuyla Çatalca’yı birlikte güzellişterceğiz, ilçemizi Türkiye’nin marka ilçesi yapacağız. Çatalca’mızı ayrım yapmadan  yöneteceğiz. Yapacağımız hizmetlerle ilçemizde yaşayan her bir ferdin daha mutlu olmasını sağlayacağız.

İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katkılarıyla Çatalcamızın tarihinde ilk kez İBB yönetimi ve ilçe belediyemizin yönetimi aynı parti oldu. İş birliği yaparak gerçekleştireceğimiz projelerle eminim ki Çatalcamıza çok değerli projeler ve yatırımlar yapacağız.” Dedi.

Makamda aile yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Güzel, ardından; partililer, belediye meclis üyeleri, ve vatandaşlarla birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi. 

Editör: Haber Merkezi