Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek yönetimini devralan Ercan Çalışkan, “Elimizi taşın altına koyacağız. İnşallah güzel şeyler yapacağız” dedi.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği 18 Aralık 2022 Pazar günü gerçekleştirilen 5. Olağan genel kurulda yeni Başkan ve yönetimini belirledi. Beyzat Bedel'in yeniden aday olmadığı kongrede Ercan Çalışkan'ın hazırladığı yönetim listesi seçildi. Divan Başkanlığını Hüdaim Tuna'nın üyeliklerini Ali Tonta ile Şenol Özçelik'in üstlendiği genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

BEDEL: YENİ BAŞLANGIÇLAR İÇİN SOLUK DEĞİŞİMİ

Beyzat Bedel genel kurulda katılımcılara hitap ederek, “2013 yılında kurulan, derneğimizi tanınır hale getirmek için elimizden geleni yaptık. Derneğin misyonuna uygun olarak Bulgaristan göçmenleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak, yaşamların standardını yükseltmek, karşılaştıkları sorunları çözmek için çalıştık” derken, “İki dönemdir dernek başkanlığını yürütüyorum, zor zamanlar geçirdik ama birliğimizden taviz vermedik. Katkıları için bütün üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. “İş yoğunluğu ve bazı hedeflerimizden dolayı bu kongrede veda ediyorum” diyen Bedel, “Veda demeyelim de yeni başlangıçlar için soluk değişimi. Derneğin benim için çok kıymeti var. Taner Şafak kurucu başkan ve bugüne kadar görev almış tüm yönetim kurulu üyelerine, bundan sonraki Başkan ve yönetimine başarılar diliyorum. Önemli olan birliğimiz ve beraberliğimizi geliştirmek ve güçlendirmek” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

VATANSEVER: BULGARİSTAN GÖÇMENLERİNİN SİLİVRİ'DE ÖNEMLİ BİR GEÇMİŞİ VAR

Genel kurula katılan Hak ve Özgürlükler Hareketi İstanbul İl Başkanı Fahri Vatansever, “Bulgaristan göçmenlerinin Silivri'de önemli bir geçmişi var” derken, “Güzel çalışmalar yaptık Bulgaristan seçimleri ile ilgili, Mart'ta tekrardan ufukta seçim var. Yeni yönetime başarıların yanı sıra, teşviki mesaimizin devam etmesini diliyorum” mesajını verdi.

Beyzat Bedel derneğin faaliyet raporunu okurken özellikle Bulgaristan'daki seçim süreçleri ile ilgili desteklerinden ötürü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti.

Genel kurul Mehmet Kanburoğlu'nun denetim kurulu raporunu okuması ve oylanması ile devam etti.

Tahmini bütçe Beyzat Bedel'in okumasından sonra oybirliği ile oylanıp onaylandı.

YENİ YÖNETİM

Ercan Çalışkan, Şenol Özçelik, Necla Öztürk, Ercan Bilir, Erkan Kırıkçı, Mürsel Şentürk, Deniz Sarı, Ömür Kıvılcım, Türkay Uçar, Nasuf Aktaş, Emine Şensoy Moşkatel

YEDEK YÖNETİM

Behrin Arslantaş, Caner Altıntaş, Tamer Çalışkan, Nur Yenici, Senem Aydın, Dilek Yalçınoğlu, Esra Şakir, Hicran Altun, Bahar Kenar, Ebru Özturhan, Gizem Alibaş

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

Mehmet Kanburoğlu, Özcan Öztürk, Hasan Hasanoğlu

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Mutallip Durmaz, Fatma Özden, Hatice Aliosmanoğlu

DANIŞMA KURULU ÜYELERİ

Zeynep Eren, Nuray Koçer, Ali Tonta, Sevginar Sali, Nedret Kahraman, Aytaç Tuna, Erdoğan Sönmez, Tanju Bilgin, İsmail Tunalı.

ÇALIŞKAN: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Yönetimin onaylanmasından sonra konuşma yapan Ercan Çalışkan, sözlerine Mustafa Kemal Atatürk'ün “Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır” ifadesiyle başladı. Göçmenler ile Bulgaristan arasında köprü olmaya devam edeceklerini belirten Çalışkan, “Şehitler ve kahramanlar ne zaman ölür biliyor musunuz? Unutulunca. Biz Bulgaristan'da Müslümanlık ve Türklük adına verilen mücadelenin kahramanlarını unutmayacağız” dedi.

“Elini taşın altına koymak” sözünün ortaya çıkış hikayesini anlatan Çalışkan, “Biz elimizi taşın altına koyacağız, inşallah güzel şeyler yapacağız” mesajını verdi ve “Önceki dönemde görev yapmış herkese teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde sözlerini tamamladı.

Genel kurulda Derneğe katkılarında ötürü yeni yönetim tarafından Beyzat Bedel, kurucu dernek başkanı Taner Şafak ve Zeynep Eren'e teşekkür plaketler verildi. Şafak yurt dışında olduğu için plaketini kardeşi alırken, Eren'in plaketini de, genel kurula mazereti dolayısıyla katılamadığından, Nedret Kahraman kendisine teslim etmek üzere teslim aldı.

YOĞUN KATILIM

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği genel kuruluna;  MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri; Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız, Sami Barlas, Silivri Belediye Meclis Üyesi Yasin Gören, İYİ Parti İlçe Başkanı Gökhan Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Silivri KAGİD Kurucu Başkanı ve SİAD üyesi iş insanı Aynur Süleymanoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Tonta, Silivri Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Aykaç ve yönetim kurulu üyeleri, Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan, Palmiye Düğün Salonu sahibi Uğur Babayiğit katılanlar arasındaydı.(hürhaber)