banner460
banner128

Büyükçekmece Belediyesi'nin logosu yenilendi

Belediye Meclisinin kararıyla değiştirilen logo için tanıtım töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 34 yıldır kullanılan eski logonun kendisi tarafından tasarlandığını anlattı.

Geleceğin Büyükçekmece’si için kolları sıvayan Büyükçekmece Belediyesi, 34 yıldır kullandığı logosunu da yeniledi. İletişim Uzmanı Ateş İlyas Başsoy tarafından tasarlanan Büyükçekmece Belediyesi’nin logosu tanıtıldı. Büyükçekmece Belediyesi 9 Eylül salonunda gerçekleştirilen lansman toplantısına belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bir sunum eşliğinde tasarladığı logoyu anlatan Ateş İlyas Başsoy, yeni logonun çağın gerekliliklerine ve değişime uygun bir logo olarak tasarlandığını, logonun Büyükçekmece’nin tarihini, yeşilini, mavisini ve dinamizmini yansıttığını söyledi.

 Başkan Akgün, kendi tasarladığı logoyu 34 yıl sonra değiştirdi

1986 yılında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı olarak kendi elleriyle tasarladığı logoyu, Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak yenilediğini dile getiren Akgün şöyle konuştu: "1986 yılında belediye başkan yardımcısı olarak Bakırköy’den Büyükçekmece’ye atandığımda bu logoyu kendi elimle çizdim. O zamana kadar Büyükçekmece Belediyesi’nin logosu yoktu. Bu logo gitti. Şimdi yeni logo geldi. Burada da yine Büyükçekmece Köprüsü altında da denizimizi ve gölümüzü ifade eden mavi su işaretini görüyorsunuz. Her şey değişiyor. Her şey değişir. Biz de ‘’Çağdaş medeniyet düzeyine uyacaksınız’’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları olarak değişikliğe her anlamda ayak uydurmaya şehrimizi logosuyla, planıyla, projesiyle çağa uydurmaya çalıştık bugüne kadar. Çok başarılı olduk. Bundan sonra daha başarılı olmak için daha çok çalışacağız. Şimdi İletişim Uzmanı Ateş İlyas Başsoy’un ve ekibinin yapmış olduğu logoyla devam edecek. Enteresan olan taraf şu; 34 yıl süre geçmiş. Bu logoyu yapan aynı belediye başkanı. Ortadan kaldıran, yeni logoyu yapan yine aynı belediye başkanı. Bu kolaylıkla her kula nasip olmaz. Büyükçekmece ailemize, bize sabırla tahammül eden, bizi ısrarla bu görev başında tutan Büyükçekmece ailemize çok teşekkür ediyorum. Çünkü demek ki biz çalışıyoruz. Yeni logomuz Büyükçekmece ailemize, Büyükçekmece Belediye’mize hayırlı olsun. ‘’

Anahtar Kelimeler:
Hasan Akgün
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.