banner460
banner128

BU ARAZİDE KİM NE YAPACAK?

Çatalca’nın Çanakça Mahallesi’nde belediyeye ait olduğu bildirilen 318 dekarlık alanda  çalışma başladı.

Çatalca  eski Belediye  Başkanı İ.Fırat Aykut,  ilgili arazinin daha önce 2014 seçimleri öncesi köy muhtarınca kooperatife tahsis edilerek belediyeden kaçırılmak istendiğini ancak bunun yasal olmadığını ve malikin yine Çatalca Belediyesi olduğunu belirterek, “ Bu arazide Lübnanlı bir şirketin at çifliğini kuracağının’ öne sürüldüğünü belirtti. Aykut sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada ‘İlgili arazinin, ne zaman, hangi ihaleyle, hangi şirkete, hangi amaçla verildiğini? “ açıklaması istemiyle Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’e  çağrı yaptı. Aykut,  gazetemize yaptığı açıklama da da sorularını tekrarladı. Aykut ayrıca, köy sakinlerinden kendisine iletildiğine göre, arazi yakınından geçen dere yatağının da değiştirildiğini öne sürdü.

Çatalca eski Belediye Başkanı İ. Fırat Aykut’un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Burada kim ne yapıyor?

Hissedarı olduğum bir arazi ile ilgili olarak Çatalca Örcünlü Mahallesi'ne gittiğimde, bu araziye birkaç yüz metre uzaklıktaki  geniş bir alanda (Çanakka köyü arazisi içinde)  iş makinalarının çalıştığını görünce, hangi projenin uygulanacağını çok merak ettim.

İki ekskavatör, bir damperli kamyon ve bir de römorklu traktörün çalıştığı alanda işlere nezaret ettiğini sandığımız genç bir insandan bilgi almak istediğimizde, telefonla ARAPÇA konuştuğunu duyduk. Konuşması bitince bizimle konuşacak kadar Türkçe bilmediğini anladık.

AT ÇİFTLİĞİ gibi bir söz söyledi.

Arazinin bir bölümü makilik olduğu için onları kökünden sökmüşler ve iki yerde depolamışlardı. Arazide ve yolun karşı tarafında İstanbul'un savunması amacıyla ikinci dünya savaşı sırasında yapılmış iki büyük KORUGAN vardı.

Oradan tam ve doyurucu bilgi alamadık.

Belediye mülkünde Lübnan kökenli şirket iddiası

Daha sonra, arazinin bulunduğu ÇANAKÇA Mahallesi'ndeki dostlarımızdan bilgiler topladık.

Engebeli olan 317840 m2 lik bir alana oturan ve 61548 m2'sine Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü'nce şerh konmuş olan bu arazinin ÇATALCA BELEDİYE mülkiyetinde olduğunu öğrendim.

Tahminen LÜBNAN kökenli bir şirketin burada AT ÇİFTLİĞİ yapacağı konuşuluyormuş.!

Arazi kooperatife tahsis edilmek istendi ama olmadı

2014 Belediye Seçimlerinden sonra tüm köylerin mahalleye dönüşeceği ve köy tüzel kişiliklerine ait taşınmazların Çatalca Beledisi tasarrufuna geçeceği, böylece CHP li Çatalca Belediyesinin kaynaklarının artacağı konuşuluyor ve AKP'ye yaranmak isteyen bazı sözde uyanık muhtarlar bu arazileri, Kaymakam teşviki ile kurdukları tarım amaçlı kooperatiflere tahsis ediyorlardı.

Çanakça Köy Muhtarı'da bu yoldan giderek 318 dekarlik bu araziyi kooperatife tahsis etmiş ve aklısıra Çatalca Belediyesi'nden mal kaçırmıştı. Ancak öğreniyoruz ki, kanuna karşı hile ile yapılmak istenen kooperatif oyununa rağmen, bu arazinin maliki yine Çatalca Belediyesi olmuştu..

Bu arazinin planları var mı?

Elbette Belediye, ihtiyaç olan projeleri kendi mülkü üzerinde uygulayabilir. Bunun için önce İmar Planı çalışması yapılmalıdır. Bu imar planı da 1/100000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı'na aykırı olmamalıdır. Bilgi eksikliğim nedeniyle soruyorum. Burada Çevre Düzeni Planı'na uygun olarak İBB Meclisinden geçmiş 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Çatalca Belediye Meclisinden geçmiş 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılmışmıdır?

Eğer bu işlemler yapılmış ise bu araziye hangi fonksiyon verilmiştir?

Kiraya verildi ise ne zaman hangi amaçla hangi yöntemle kiraya verildi

Her tarafı ruhsatsız kaçak inşaatlarla doldurulmuş olan güzel ilçemiz Çatalca'da halkın ve Belediye Meclisinin bilgisi olmadan Belediye taşınmazlarının kiraya verilemeyeceği yasa emri olmakla birlikte, tapu kayıtlarını ekli fotoğrafta bilginize sunduğum arazi hangi amaçla kiraya verilmiş ve kiraya verilmesi için düzenlenen ihale ne zaman yapılmıştır. Bu ve bunun gibi sorular yanıtlanmalı ve önce Çanakça Mahalle halkı olmak üzere tüm insanlarımız bu konuda doğru bilgi ile donatılmalıdır. Çanakça Halkının rızasına başvurulmalıdır. Kamu mülkiyetindeki 318 dekarlık alanın tasarrufu kimsenin iki dudağının arasında olmamalıdır.

Başkan Üner'den açıklama bekleniyor?

2019 Belediye Seçimlerinde Çatalca'yı bilerek ve göz göre göre AKP'ye teslim eden CHP yöneticileri ile, Çatalca'daki on binlerce kaçak inşaata karşı hiçbir denetim mekanizmasını çalıştırmayan İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu ne düşünüyor bilemem ama bu işlerin hangi yasal süreçlerden geçtikten sonra, AKP Adayı olarak girdiği ilk seçimde seçilen Çatalca Belediye Başkanımız Sn. Mesut Üner'in ne düşündüğünü bilmek Çatalca Halkı'nın hakkıdır.

Değerli Belediye Başkanlarımızın halkımızı ivedilikle doğru bilgi ile donatmaları demokrasi gereğidir." Erhan KIZILYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.