Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yaşarken kendi veya başkan yardımcısı bir kişinin isminin bir tesise verilmesini 'görgüsüzlük' olurken, kendilerinin isimlerinin hiç bir tesise verilmeyeceğini açıkladı.

AK Partili Necmi Kadıoğlu döneminde bir çok tesise Ak Partili isimlerin verilmesine karşılık, CHP’li Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt kendi dönemlerinde hiç bir tesise belediye başkanı ya da başkan yardımcısının isminin verilmeyeceğini açıkladı. Bozkurt, “aşarken insanlarının isimlerinin tesislere verilmesini ‘görgüsüzlük’ olarak” niteledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü  vesilesiyle düzenlediği programda, yapılan çalışmalar hakkında bir de sunum yaptı. Bozkurt sunumun ardından da gazetecilein sorularını yanıtladı.

Başkan Bozkurt, hafta sonu “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Esenyurt’a yaklaşık 36 saat ayırmasının nasıl yorumladığının’ sorulması üzerine; ‘Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçesi. Önemli bir yer. Gazeteci sizsiniz. Siz yorumlayacaksınız” şeklinde yanıt verdi. Başkan Bozkurt, “Kendi isminizi ya da başkan yardımcılarının ismini bir tesise vermeyi düşünüyor musunuz?’ şeklindeki soruyu ise, ‘Yaşarken ismin verilmesini en basit yorumla ‘Görgüsüzlük’ olarak yorumluyorum. Biz vermeyeceğiz.”sözleriyle yanıtladı.  Belediye binasının kullanım açısından oldukça sıkıntılı olduğunun belirtilip, ‘Burayı taşıma planlarının olup olmadığı’ şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı. ‘Bunun farkındayız. Şu anda halkın yoğun olarak gelip gittiği bazı birimler aşağı katlara çekiliyor. Kabul, özel ziyaret vb. gibi programlar için başkanlık biriminin bazı birimlerini eski belediye binasına taşımayı planlıyoruz’

*

Ne olmuştu?

Esenyurt’ta Ak Partili belediye başkanı Necmi Kadıoğlu döneminde aralarında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başkan Necmi Kadıoğlu da olmak üzere; bazı ak partili yöneticiler ve belediye başkan yardımcılarının isimleri belediye tarafından yapılan bir çok tesise verilmişti.