banner460
banner128

Beylikdüzü Cemevi açılış için gün sayıyor

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, belediyenin bir süredir yapımını sürdürdüğü Cemevi’nin inşasında sona yaklaşıldığını söyledi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 2020 yılının ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmada, yapımı bir süredir devam eden Beylikdüzü Cemevi ve Kültür Merkezi’nin inşasının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.. Çalık, ”Örnek olacağını iddia ettiğimiz bir cemevi inşa ediyoruz ve sona yaklaştık”’ dedi.

Çalık:Hoşgörü merkezi olacak

Başkan Çalık,”Beylikdüzü’nde şuan kent estetiğine katkı veren, mimarisinin yanı sıra yönetim şekliyle de örnek olacağını iddia ettiğimiz bir cemevi inşa ediyoruz ve sona yaklaştık. Sadece fiziksel yapısıyla değil eşitliği, adaleti, hoşgörüyü yaşatması açısından da önemli bir merkez olacak. Toplumdaki hiçbir rengi yok saymadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Misyonumuzu insan odaklı toplumu ve doğayı önceleyen katılımcı bir yönetim anlayışıyla hizmet etmek olarak belirlemiştik. Ortak değerlerimizi yaşatabilmek için ilk önce bizlerin yaşaması gerekir”dedi.

İmamoğlu döneminin bir yarışma projesi

Alevi- Bektaşi inancının değerlerini mimari özelliklerinde yansıtılması hedeflenen “Beylikdüzü Cemevi ve Kültür Evi” projesi; Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Başkanlığı döneminde   sadece Beylikdüzü için değil Türkiye için de örnek oluşturacak bir yapıda hazırlandı. Yaşam Vadisi’ne komşu olarak inşa edilen  Beylikdüzü Cemevi’nin projesi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23.Maddesi’ne göre Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği uyarınca serbest, ulusal, tek kademeli, mimari proje yarışması olarak düzenlenmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.