Bakırköy Belediyesi, 125 adet taşınmazı  ihale yasasına aykırı bir şekilde; ihale yapmadan ecrimisil yöntemiyle vatandaşa kullandırmış. Belediye ayrıca kadro ve sınav şartı aranmaksızın personel istihdam etmiş.

Sayıştay’ın 2022 denetim raporları yayımlanmaya başladı. Kurum denetçilerinin hazırlıdığı Bakırköy Belediyesi raporunda dikkat çeken bazı eksiklikler şöyle:

-İmar planlarında park alanı olarak işlevlendirilen ve tüm vatandaşların kullanımına açık olması gereken yerlerin, ecrimisil karşılığında amacı dışında kullandırıldığı görülmüştür

-İdarenin mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan 125 adet taşınmazın, kiralama ihalesi yapılmaksızın ecrimisil karşılığında kullandırıldığı görülmüştür.

-İdare tarafında Bakırköy Belediye Tiyatroları Yönetmeliği kapsamında kadro ve sınav şartı aranmaksızın geçici personel adı altında personel istihdam edilmiştir.

-İdare; memur ve işçi personelden kesilen sendika aidatlarını, süresinde ilgili sendikaların hesaplarına aktarmamıştır.

Maltepe’de ‘İETT- İlçe Belediye Buluşması’ Maltepe’de ‘İETT- İlçe Belediye Buluşması’

-Belediye tarafından hayvan bakımevleri ve rehabilitasyonuna ilişkin görevlere yönelik harcamalar için 2022 yılı bütçesinde, kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oranında kaynak ayrılmadığı görülmüştür.

Editör: Haber Merkezi