banner128

Atatürk’e tahammülsüzlük Türkiye’ye tahammülsüzlüktür

Samsun’daki Atatürk Anıtı ve Edirne’deki Adalet Anıtlarına yönelik çirkin saldırılar Silivri Belediye Meclisinde; Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile, tüm parti grupları tarafından kınandı.  Yapılan konuşmalar şöyle.

Volkan Yılmaz: Silivri Belediye Başkanı

Hepinizin üzülerek müşahade ettiği gibi; Samsun’daki  Milli Mücadelenin sembollerinden olan Onur Anıtı ve Edirne’deki Adalet Anıtı’na çirkin saldırılar oldu. Bu saldrıların provokasyon amaçlı olduğu hepimizin malumu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tahammülsüzlük, Türkiye Cumhuriyeti Devletine tahammülsüzlüktür.  Bugün varsak özgür bir şekilde hayattaysak,  bunun şeref payesi Türk Tarih silsilesinde müstesna bir yeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.  O yüzden yapılan saldırıları kınamakta birlikte kaos ortamı oluşturmak isteyenlerin de amaçlarına ulaşamayacaklarının bilinmesini istiyorum. Bilinsinki Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ve Türk miletinin kırmızı çizgisidir.  Atatürk Türkiye’dir. Atatürk Cumhuriyettir. Atatürk’den elinizi çekin, sesinizi kesin.

Melih Yıldız: CHP Grup Sözcüsü

Geçtiğimiz hafta 19 Mayıs 1919 Kurtuluş mücadelemizin başladığı Samsun’da ve Edirne’de Anıtlara yapılan çirkin saldırıları şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda ilk adımını attığı Samsun’da simge haline gelen Atatürk Anıtı’na yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmediğimizi  ifade etmek istiyorum. Bu alçak saldırı sadece Onur Anıtına değil, bu ülkenin temel değerlere ve Atatürk ilkelerine  saldırıdır. Bu hainlerin cezalandırılması hepimizin temennisi olacaktır.

Filiz Baş Güler:AK Parti Grup Sözcüsü

Samsun ve Edirne de Türkiye Cumhuriyeti Kurucu Atatük Anıtlarına yapılan saldırıları  şahsım ve grubum adına şiddetle kınıyorum.  Bizim değerlerimiz bizim için çok önemlidir. Saldırıları terbiyesicze ve saygısıca buluyoruz. Cezasınının gereğinin yapıldığını noktasında da memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk kbu ülkenin kurucusudur öyle de anılmaya devam edecektir.

Sultan Aşkın: MHP Meclis Üyesi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’dir.  Atatürk milli birliğimizin ortak paydasıdır. Atatürk inanmış bir Türk milliyetçisi, büyük bir komutan, çağını kavramış bir inkilapçı, değişim dinamiklerinin yönünü iyi okumuş, bölgesel ve küresel gelişmeleri milli gerçeklere uygun şekilde yorumlamış  fazilet timsali bir siyaset dehasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türkiyenin kaderini tayin etmekle kalmamış, malzum milletlere ve emperyalizme direnen toplumlara heyevan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. Acizce yapılanlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletininn kalbinde taht kurduğunu anlayamayan müptezelllerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, muhteşem eserleri, muazzam emanetleri, müstesna hizmetleri ile milletimizin hafızasında ve yüreğinde ebediyen varlığnı koruyacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim ve milletimizin karmızı çizgisidir. Atatürk Türkiyedir. Atatürk Cumhuriyettir.  Erhan KIZILYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.