banner460
banner128

Akgün: Basın özgürlüğü her geçen yıl geriliyor

   Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,   "Üzülerek söylemek gerekirse; bugün Türkiye’de basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü her geçen yıl daha da gerilemektedir. Gazetecilerin düşüncelerini özgürce, baskı altında olmadan yazıp çizebildiği, düşüncelerinden dolayı özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı yeni bir dönem hepimizin ortak arzusudur. " dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ,”Özgür basın güçlü demokrasilerin olmazsa olmazıdır” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 5953 sayılı Basın İş Yasası’nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıldönümü olan 10 Ocak tarihinin "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlandığını hatırlatarak şu mesajı yayınladı:
     "Üzülerek söylemek gerekirse; bugün Türkiye’de basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü her geçen yıl daha da gerilemektedir. Gazetecilerin düşüncelerini özgürce, baskı altında olmadan yazıp çizebildiği, düşüncelerinden dolayı özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı yeni bir dönem hepimizin ortak arzusudur. Demokrasilerin gelişmesi insan hak ve özgürlüklerinin üzerine kurulur. İnsanların yazma özgürlükleri varsa, düşündüklerini özgürce ifade edebiliyorlarsa o ülkede demokrasi de var demektir. 2021 yılının basın özgürlüğü açısından ve çalışan gazetecilerin haklarının iyileştirilmesi açısından yeni bir dönem olması en büyük temennimizdir. Çok zor şartlar altında görevlerini layıkıyla yerine getirmek adına özveriyle çalışan gazetecilerimizin; halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını mesleklerinin ilkeleri çerçevesinde savunacağına olan inancım tamdır.

   Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın bir milletin müşterek sesidir" ilkesinden hareketle çalışmalarını özveriyle sürdüren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyor, yaşamını yitirmiş olan bütün gazetecileri rahmetle anıyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.