banner460
banner128

Ak Parti ve CHP hangi ilçelerde önde- Hangi ilçeler el değiştirebilecek?

31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kalan açıklanan Sonar anketine göre İstanbul’da; Esenyurt, ORC anketine göre ise Sarıyer el değiştirebilecek:  ORC Anketine göre Kadıköy, Ataşehir ve Eyüpsultan; Sonar anketine göre ise; Büyükçekmece, Sarıyer, Beyoğlu ile Kağıthane de mevcut başkanlar seçim yarışını önde götürüyor. Araştırma şirketlerinin araştırma sonuçları Sarıyer'de farklı adayları işaret etti. ORC'ye göre Ak Parti, SONAR'a göre CHP Sarıyer'de seçim iönde götürüyor.  İşte sonuçlar: 

*

 ORC :ESENYURT VE EYÜPSULTAN’DA AK PARTİ - KADIKÖY, ATAŞEHİR VE SARIYER’DE CHP ÖNDE   

31 mart yerel seçimlerine 11 gün kala, ORC Araştırma İstanbul'un kritik görülen beş ilçesinde yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Anket, Kadıköy'de CHP'yi açık ara önde gösterirken, Şükrü Genç'in bağımsız aday olduğu Sarıyer ilçesinin CHP'den AKP'ye geçeceğini öngörüyor.

CHP ile DEM Parti “kent uzlaşısı” ile Ahmet Özer'i aday gösterdiği Esenyurt'ta ise AKP önde görünüyor. İlçede kararsız oranının yüksekliği dikkat çekiyor.

ORC Araştırma İstanbul'un Kadıköy, Ataşehir, Sarıyer, Esenyurt ve Eyüpsultan ilçelerinde gerçekleştirdiği anketin sonuçları şöyle:

KADIKÖY- MESUT KÖSEDAĞI

CHP - Mesut Kösedağı: Yüzde 44,2
AKP - Veli Arslan: Yüzde 19,6
TKP - Fatih Mehmet Maçoğlu: Yüzde 19,1
İYİ Parti - Kübra Dursun: Yüzde 4,8
TİP - Doğan Ergün: Yüzde 2,2
Kararsız: Yüzde 7,2
Diğer: Yüzde 2,9

ATAŞEHİR-ONURSAL ADIGÜZEL

CHP - Onursal Adıgüzel: Yüzde 29,2
AKP - M. Naim Yağcı: Yüzde 27,8
İYİ Parti - Ali Coşkun: Yüzde 20,6
Kararsız: Yüzde 16,9
Diğer: Yüzde 5,5

SARIYER. HÜSEYİN COŞKUN

AKP - Hüseyin Coşkun: Yüzde 31,5
CHP - M. Oktay Aksu: Yüzde 26,2
Bağımsız - Şükrü Genç: Yüzde 19,6
İYİ Parti - İbrahim Temur: Yüzde 5,7
Zafer Partisi - Seyhan Kaya: Yüzde 2,5
Yeniden Refah Partisi - İsmet Temel: Yüzde 2,4
Kararsız: Yüzde 9,2
Diğer: Yüzde 2,9

ESENYURT-HAMİT ÖNCÜ

AKP - Hamit Öncü: Yüzde 39,7
CHP - Ahmet Özer: Yüzde 35,2
İYİ Parti - Muharrem Yıldız: Yüzde 3,8
Kararsız: Yüzde 15,4
Diğer: 5,9

EYÜPSULTAN-DENİZ KÖKEN

AKP - Deniz Köken: Yüzde 42,4
CHP - M. Bülent Özmen: Yüzde 27,2
İYİ Parti - Emel Bilenoğlu: Yüzde 12,1
Yeniden Refah Partisi - Lokman Çelik: Yüzde 6,2
Zafer Partisi - Bora Göktepe: 2,4
Kararsız: Yüzde 7
Diğer: Yüzde 2,7

*

SONAR: BÜYÜKÇEKMECE , SARIYER’de CHP; BEYOĞLU VE KAGITHANE’DE AKPARTİ ÖNDE

SONAR Başkanı Hakan  Bayrakçı, Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin son anketin sonuçlarını açıkladı.

BÜYÜKÇEKMECE-HASAN AKGÜN

CHP Adayı Hasan Akgün yüzde 49,2, AK Parti Adayı Recep Erol yüzde 40,1, Zafer Partisi yüzde 2,2 oy alıyor.  CHP Adayı Hasan Akgün, Büyükçekmece'de daha önce girdiği altı seçimi kazanmıştı. Akgün bu seçimi de kazanırsa yedinci kez üst üste seçimi kazanmış olacak. 

SARIYER-OKTAY AKSU 

CHP Adayı Oktay Aksu yüzde 34,5, Bağımsız Aday Şükrü Genç yüzde 27,1, AK Parti Adayı Hüseyin Coşkun yüzde 26,8 oy alıyor.

Bayrakçı, Sarıyer'deki anketin sonucuna ilişkin şunları söyledi:

Şükre Genç CHP ile özdeş bir isimdi. Aday gösterilmeyince CHP'li seçmende bir tereddüt olmuştu. 'Oyları bölersek aradan AK Parti aradan çıkar' diye. Oylar bölünmüş gibi. Şükrü Genç biraz bastırsa seçimi alabilecek gibi.

BEYOĞLU-HAYDAR ALİ YILDIZ

Beyoğlu'nda AK Parti Adayı Haydar Ali Yıldız'ın oy oranı yüzde 51,6, CHP Adayı İnan Güney'in oy oranı ise 32,7, İYİ Parti Adayı İsmail Hakkı Çavuşoğlu'nun oy oranı yüzde 8,5.

Bayrakçı, Beyoğlu'ndaki anketin sonucuna ilişkin şunları söyledi:

Bu sonuç beni şaşırttı. Mayıs'taki seçimlerde oylar başa baştı. Hatta Kılıçdaroğlu 1 puan öndeydi. Yıldız burada tüm partilerden oy alıyor. İYİ Parti'nin oranı yüzde 10'a yakın. O da dikkat çekici. DEM Parti Beyoğlu'nda aday çıkarmadı. AK Parti'nin adayı DEM'den de oy alıyor. Bu sonuç bana ilginç geldi.

KAĞITHANE-MEVLÜT ÖZTEKİN 

AK Parti Adayı Mevlüt Öztekin yüzde 58,1, CHP Adayı Tonguç Çoban yüzde 25,2, DEM Parti Adayı Burhan Damarlı yüzde 5,8, İYİ Parti Adayı Mustafa Kürşat Ceylan yüzde 5,2 oy alıyor.

Bayrakçı, Kağıthane'deki anketin sonucuna ilişkin şunları söyledi:

Kağıthane'de yapılmış başka anketleri soruşturdum. En düşük bizde. 3 anket şirketi, 59-60-61 bulmuş. Bu sonuç nasıl oluyor diye sordum arkadaşlara. Kağıthane'de farklı işler yapmış ondan dolayı bu fark var.

....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.