banner460
banner128

AB'DEN RUSYA'YA KARŞI İLK CİDDİ KARŞILIK

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar açıkladı. İşgale destek veren Belarus'a da kısıtlamalar getiriliyor.AB Komisyonu Başkanı Ursala von der Leyen, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell ile düzenlediği ortak basın toplantısında alınan kararları açıkladı.

AB HAVA SAHASI TAMAMEN KAPATILDI

Von der Leyen, "İlk olarak AB hava sahasını Rusya sahipliğindeki, Rusya'ya kayıtlı olan ve Rusya kontrolündeki hava araçlarına kapatıyoruz. Rus hava araçları, AB topraklarına iniş-kalkış yapamayacak, AB toprakları üzerinden bile uçamayacak" dedi.

RUS MEDYASINA YASAK

Leyen sözlerine şöyle devam etti: "İkinci olarak Kremlin'in medya aygıtını AB'de yasaklayacağız. Devlet sahipliğinde Russia Today ve Sputnik ile bağlı kuruluşları Putin'in savaşını meşrulaştırmak için artık yalanlarını yayamayacak. Zehirli ve zararlı dezenformasyonlarını Avrupa'da yasaklamak için mekanizmalar geliştiriyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.