banner460
banner128

64 ülkenin temsilcileri geleneksel kıyafetleriyle yürüdü

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortej yürüyüşüne 64 ülkeden gelen sanat elçileri ülkelerinin geleneksel kıyafetleri ile katılırken ve binlerce Büyükçekmeceli ise kendi tasarladıkları “ekoloji” temalı kostümler ile katıldı.Festival kapsamında geleneksel olarak düzenlenen kortej yürüyüşünde bu yıl da çok renkli ve coşku dolu görüntüler ortaya çıktı.

Kortej bu yıl da çok renkli ve coşkuluydu

Dünyanın dört bir yanından Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için gelen dansçıların kortej sırasında ortaya koydukları performans ilçe halkı tarafından büyük beğeni topladı. Festivale farklı ülkeden katılan temsilciler, hem kendi kültürlerini tanıttı hem de hep birlikte barış mesajları verdi. Mustafa Kemal Paşa Caddesi boyunca devam eden kortej Büyükçekmece Kent Meydanı’nda son buldu.  Kortej yürüyüşü sonunda sahne alan Türkiye’nin sevilen müzik gruplarından Yeni Türkü şarkılarıyla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Festival, 64 ülkeden gelen dans gruplarının gösterileri, konserler, sergiler, çalışma atölyeleri ve çeşitli etkinliklerle 6 Ağustos'a kadar devam edecek.

"8 kez dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali oldu”

Dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali ödülünü 8 kez aldıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Uluslararası 23’üncü Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne 10 binlerce kişiyi selamlayarak başlıyoruz. 64 ülkeden 1500'e yakın sanat elçisinin Büyükçekmece halkımızı selamlamasının İstanbul'umuz ve ülkemiz adına ne demek olduğunu herkes benden daha çok iyi anlıyor. 23yıldan beri usanmadan, bıkmadan ve her sene çıtayı yükselterek bu kültür ve sanat festivalini Dünya Festivaller Birliği'nin festivali yaptık. Hem CIOFF'un, hem de FIDAF'ın dünyadaki en önemli festivalleri arasına girdi. Bu nedenle de 8 kez dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali ödülünü aldı" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.