banner460
banner128

150 Suriyeli daha Esenyurt’tan ülkelerine döndü

Esenyurt’tan memleketlerine kesin dönüş yapan Suriyelilere 150 kişi daha eklendi.

Esenyurt Belediyesi ve İstanbul İl Göç İdaresi’nin organizasyonuyla 150  kişilik Suriyeli daha memleketlerine döndü. Esenyurt Belediyesi’ne ait 5 araçla Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere Esenyurt Belediyesi eski binası önünden Kilis Öncüpınar, Hatay Yayladağı ve Gaziantep Karkamış Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Gönüllü olarak kesin dönüş yapan Suriyeliler sınır kapılarına ulaştıktan sonra güvenli bölgelerden ülkelerine ulaştırılacak.

Geri dönüşler devam edecek

Esenyurt’tan yola çıkan Suriyelileri uğurlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaptığı konuşmada bu kafilede 150 Suriyelinin bulunduğunu belirterek “4 ayrı bölgeye giden 5 otobüs gönderiyoruz. Arkadaşlarımız bu çalışmayı devam ettirecekler. Gitmek isteyen Suriyeli misafirlerimizin taleplerini tamamen karşılıyoruz. Geçmişte de söylediğimiz gibi bize başvuran arkadaşların evlerine gidip ziyaretlerde bulunuyoruz. Onların bütün otobüs ve iaşe organizasyonunu yapıyoruz. Sınırda da Kızılay’ın desteğiyle kendi bölgelerine gidiyorlar.”dedi

7 bin Suriyeli gönderildi

 Esenyurt Belediyesi’nin yapmış olduğu organizasyonla toplam 7 bin civarında Suriyeli misafirin memleketlerine döndüğünü ifade eden Başkan Bozkurt,“Tabii bizim bölgemizde hala yaşayan kayıtlı 60 bin, kayıtsız da 60 bin civarında Suriyeli var. Onlarda yine tespitler yapılınca kendi bölgelerine gönderiliyorlar. Oradaki güvenlik önlemleri artınca, oraya giden kişilerden de olumlu tepkiler alınınca buradaki vatandaşlarda gitmek istiyorlar. Talepleri topluyoruz, bu operasyondan dolayı biraz aksadı ama bundan sonraki süreçte gönüllü dönüşler hızlanacak”dedi.

“Suriyeli çocuklar hızla sürece adapte olsun”

 Başkan Bozkurt, geri dönüşlerin Suriyeli çocukların geleceği için de önemli olduğunu aktararak” Burada ki asıl mesele, Suriyeli çocuklar bir an önce memleketlerine gidip oradaki sürece adapte olsunlar, kendi yaşamlarını idame ettirsinler ki, yaşamaları kesintiye uğramasın. Çocukların için hem kültür çatışması oluşmasın hem de eğitimleri aksaksız bir şekilde yürüsün. Zaten giden ailelerin büyük bir çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.