banner460
banner128

09.05’DE NEFESLER TUTULDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 83’üncü yılında törenlerle anıldı. Büyükçekmece, Esenyurt, Silivri ve Küçükçekmece'de yapılan törenlerde Atatürk Anıtları'na çelenkler konulup, saygı duruşunda bulunuldu. 

Büyükçekmece Ata’sı için tek yürek oldu!

Türk milletinin büyük kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 83‘üncü yıldönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 83’üncü yılında Büyükçekmece’de düzenlenen törende saygı, sevgi ve minnetle anıldı.

Anma törenine ilgi yoğun oldu

Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ilk törende Atatürk Anıtı’na çelenk takdimi yapıldı. Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol’un katılımıyla gerçekleştirilen törene ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. 7’den 70’e her yaştan Büyükçekmece’linin katıldığı anma programında ilçe protokolün Atatürk Anıtı’na çelenk takdiminin ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Tören istiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

*

Esenyurt'ta  Atatürk Anıtı'nda tören 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yılı anma programı kapsamında Esenyurt’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yılı anma programı kapsamında Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Garnizon Komutanlığı adına Hava Tabip Albay Hande Güneyli, Kaymakamlık adına Vural Karagül, siyasi partiler ve STK temsilcileri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, Esenyurt Kent Konseyi, Esenyurt Muhtarlar Derneği, STK temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te, iki dakikalık saygı duruşu, İstiklâl Marşı’mızın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesiyle tören sona erdi.

*

Silivri'de nefesler tutuldu hayat durdu 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83’üncü yıl dönümünde Silivri’de anma töreni düzenlendi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümü nedeniyle Silivri’de anma programı düzenlendi. Silivri Sahili Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi. Sirenlerin çalması ile birlikte ilçe genelinde tüm vatandaşlar bulundukları yerde saygı duruşunda bulundu. Silivri Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Rumeli Üniversitesi çelengi başta olmak üzere siyasi partiler ve dernekler çelenklerini anıta sundu. Resmi kutlama törenine Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, 1’inci Ordu Komutanlığını temsilen Yarbay Mustafa Çokbüyük, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Serkan Dinç, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum temsilcileri, muhtarlar, gaziler, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk’ü Anma Günü kapsamında 12 Kasım 2021 Cuma günü ise Dr. Ali Güler ‘Atatürk’ü Anlamak’ konulu söyleşisi ile saat: 19.00’da Önder Yılmaz Sahnesinde dinleyicilerle buluşacak.

*

Küçükçekmece Ata'sını andı 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculuğunun 83. yıl dönümünde, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde anma töreni düzenlendi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi 10 Kasım mesajında, “ 57 yıllık yaşamına nice zaferler, başarılar ve özgürlüğümüzün nişanesi Cumhuriyet’i sığdıran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete yolculuğunun 83. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Yolundan hiç ayrılmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Lise öğrencilerinin ‘oratoryo’ performansı duygulandırdı

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te Halkalı’daki Atatürk Anıtı’na ilçe protokolü, siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar tarafından çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına ise Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Garnizon Komutanı Personel Yarbay İzzet Tepekaya ve beraberindeki ilçe protokolü ile öğretmenler, öğrenciler, çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Sefaköy Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Atatürk’ konulu oratoryo ilgiyle izlenirken, katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Öğretmen ve öğrencilerin, Ata’nın sevdiği şarkılardan oluşan repertuarıyla söylediği şarkılar ise izleyenlerden tam not aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, mektup ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Cennet Yavuz Selim Cami'de ikindi namazına müteakip mevlit okutuldu. Gerçekleştirilen mevlit programında Kur'an-ı Kerim okundu, Atatürk ve şehitler için dua edilerek, vatandaşlara helva ikramında bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.