Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nu ziyaret eden  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “5 yılda Silivri ile özel bir dönem yaşacağız,  hizmeti daha yukarıya taşıyacağız” dedi.

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri'nin yeni seçilen Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nu makamında ziyaret ederek, yeni dönem için tebriklerini iletti. Silivri Belediyesi önünde; Başkan Bora Balcıoğlu, CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, Belediye meclis üyeleri,  vatandaşların ve belediye personelinin coşkulu alkışlarıyla karşılanan İmamoğlu, Balcıoğlu tarafından makam odasında ağırlandı.  Balcıoğlu’na çok güvendiklerini vurgulayan İmamoğlu, “Bu 5 yılda, çok özel bir dönemi hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Uyumlu bir çalışmanın her ilçeye çok büyük bir faydası var” dedi.
 

İmamoğlu: Seçmen normalleşmeye zorladı İmamoğlu: Seçmen normalleşmeye zorladı

İmamoğlu: Silivri İle Özel Bir Dönem Yaşayacağız

İmamoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Silivri için büyük planları olduğunu ve Balcıoğlu ile uyum içinde çalışacaklarını belirterek "Bu 5 yılda, Silivri ile birlikte çok özel bir dönemi yaşayacağımıza inanıyorum. Uyumlu bir çalışmanın her ilçeye büyük bir faydası var," dedi. İlk beş yıllık dönemlerinde hiçbir ilçeyi birbirinden ayırmadıklarını vurgulayan İmamoğlu, "Silivri'de her noktaya hizmet götürdük. Ancak bu dönemde, hizmet kalitemizi daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.

Çatalca ve Silivri gibi ilçelerin hem korunması hem de geleceğe hazırlanması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, tarımın ve sanayinin önemine işaret etti. "Kent merkezinin dinamik bir yapıya kavuşmasını önemsiyoruz. Ama aynı zamanda, Silivri'nin üretken ve doğasını koruyan kimliğiyle tarımla uyumlu bir merkez olmasını da önemsiyoruz," diyen İmamoğlu, İstanbul'un çöp depolama alanı olarak kullanılan Seymen'in sıfır atık ve atıktan enerji üretme stratejileriyle nasıl dönüştürüleceğine de değindi.

"Ardımıza Bakmadan, İleriye Dönük Projelerimizle..."

İmamoğlu, Silivri'nin her yönüyle dikkate alındığını ve ileriye dönük projelerle, iş birliği içinde, ilçenin potansiyelini maksimize etmeyi hedeflediklerini vurguladı. "Ardımıza bakmadan, ileriye dönük projelerimizle, iş birliği içinde, sizin yapacaklarınızı ilçe belediyesi olarak Büyükşehir’in desteklediği, Büyükşehir’in yapacaklarınızı sizin desteklediğiniz işler olarak ele alacağız," ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ayrıca, "Silivri halkımızın gözü aydın olsun. İnşallah İstanbul'umuzun her köşesinde, Silivri'de çok özenli, çok güçlü, çok ahlaklı, çok kimlikli, dayanışmacı, şeffaf bir belediyeciliği İstanbul'un en batısı Silivri'den başlayıp, Tuzla'ya kadar milimetre, milimetre hep beraber öreriz diye düşünüyorum," diyerek, şeffaflık ve dayanışma içinde bir yönetim anlayışının önemine vurgu yaptı.

Balcıoğlu: "Silivri'nin Muhafızı Olacağız"

İmamoğlu'nu ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirten Balcıoğlu, geçmiş dönemde İBB Meclis üyesi olarak İmamoğlu ile çalışmanın kendisine büyük ilham verdiğini ifade etti. "‘Hizmetin siyaseti olmaz’ anlayışıyla, Silivri'mizde hizmet etmek için sabırsızlanıyorum," dedi Balcıoğlu. Silivri'nin doğal güzelliklerini koruyarak geliştireceklerini ifade eden Balcıoğlu, "Silivri'nin muhafızı olarak, bugünü kurtaran değil, geleceği tasarlayan bir belediyecilik anlayışını ilçemizde kurumsallaştıracağız," diye konuştu.

Balcıoğlu, Silivri'nin İstanbul'un yüz ölçümü bakımından önemli bir bölümünü kapsadığını ve doğru planlama ile yönetimle başarıya ulaşacaklarına inandığını belirtti: "Silivri'miz yüz ölçüm bakımından İstanbul'un 6’da 1 büyüklüğünde. Ne verirseniz alacak bu konuda. Doğru planlamayla, doğru bir yönetimle ben başaracağımıza inanıyorum. Burada tabii ki en büyük gücümüz, sizlersiniz. Biz de sizi ve Silivri'deki hemşehrilerimizi, İstanbul'daki hemşehrilerimizi mahcup etmeden çalışacağız."

İmamoğlu ve Balcıoğlu Ortak Çalışma Vaadinde Bulundu

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Balcıoğlu, Silivri’nin sorunlarına ve çözüm yollarına dair ortak masa toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantı, iki liderin ilçenin geleceği için ortak çalışma yönündeki kararlılığını pekiştirdi ve Silivri için kapsamlı projelerin hayata geçirilmesinin altını çizdi.

İmamoğlu ziyareti sonunda, yeni dönem için Silivri'ye olan desteğini ifade ederek, "Balcıoğlu'yla beraber iyi bir dönem, Büyükşehir Belediyemizle beraber iş birliği içinde olan güzel bir 5 yıl yaşayacağız," dedi.