banner460
banner128

Türkiye hızla yaşlanıyor çalışmalar  yetersiz

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü ziyaret eden;  Prof. Dr. Melih Bulut,  Türkiye’de yaşlılara yönelik çalışmaların yetersiz olduğunu, Başkan Akgün’ün yapmayı planladığı bir Sağlıklı Yaşam Köyü projesinin de  bu anlamda büyük ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Medicana İnternatıonal , İnternatıonal Hospital ,Şişli etfal gibi önemli sağlık kurumlarında yöneticilik yapmış olan  Prof. Dr. Melih Bulut, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Akgün:  Büyük kentler yaşlılar için sorunla dolu 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  Büyükçekmece Belediyesi’ni yaşlılara yönelik yaptığı; evde bakım, ulaşım, sağlık yardımları konularındaki çalışmaları Prof. Bulut ile paylaştı.  Akgün, ülkemizde özellikle büyük kentlerde yaşlılara yönelik tesislerin ve çalışmaların yeterli olmadığını bildirerek, kendilerinin bölgede binlerce  yaşlıya hizmet verecek bir Sağlıklı Yaşam Köyü projesi yapmayı düşündüklerini, bu konunun önümüzdeki dönem gündemlerinde önemli yer alacağını ifade etti.

Prof. Bulut: Türkiye nüfusu hızla  yaşlanıyor

Türkiye’de yaşlıların karşılaştığı sağlık ve yaşamsal sorunlar üzerine çalışmalar yapan Prof. Bulut’ta;  ülke nüfusunun giderek yaşlandığını,  araştırmalara göre 1990’larda yaşlı nüfus oranının yüzde 4 iken bugün yüzde 9’lara çıktığını , 22 yıl sonra  Türkiye’nin ‘Çok yaşlı nüfusa sahip ülkeler’ sınıfına gireceğini söyledi.   Ülkemizin yaşlıların; bakım ve sağlık ihtiyaçlarını karşılama konusunda  hazır olmadığını söyleyen  Prof. Melih Bulut; devletin, kamu kurumlarının yaşlılara yönelik çalışmalara  daha fazla ağırlık vermelerinin önemine dikkat çekti.  Prof. Bulut, Akgün’ün yaşlılara yönelik,  yaşam köyü projesinin de ‘Önemli bir ihtiyaç olduğunu’ bildirdi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.