banner460
banner128

Toplumsal Yaramıza Dikkat Çeken “Kadının Kurdu” Sahne Aldı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın sanata ve sanatçıya verdiği önem doğrultusunda kültür ve sanat etkinliklerinin değişmez adresi Nazım Özbay Kültür Merkezi oldu. Yıllardır birçok sanat dalında açılan kurslarla, sergilerle ve yapılan etkinliklerle en öncelikle toplumun sanattan uzak bir hale gelmemesine vesile olunurken belki de geleceğin tiyatrocusunu, piyanistini veya ressamını keşfetmemize, içinde her zaman sanatçı ruhu besleyen ama bunu yaşama geçirememiş bir yetişkinin tuvalindeki fırça izlerine taşımasına da katkı sunuldu.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın çocuklara ve yetişkinlere hediyesi sinema ve tiyatro gösterileri kapsamında son olarak Çatalcalı sanatseverler,  Şişli Belediye personellerinden oluşan Şişli Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun “Kadının Kurdu” isimli oyunu ile buluştu.

Var olmaya çalışan kadınlar anlatıldı

Refik Erduran’ın kaleme aldığı ve kadına yönelik şiddetin toplumsal boyutlarının ele alındığı oyun Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, eşi Nurhan Kara, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Uçar, Meclis Üyesi Erhan Güzel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın ve Çatalcalıların yoğun katılımıyla izlendi.

 Şişli Belediyesi Çalışanları Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği  “Kadının Kurdu”  isimli oyunun yönetmenliğini Elif Bağcı yaparken, 90 dakika süren tek perdelik oyunda kadın-erkek ilişkilerinin farklı boyutları ve erkek hegemonyasında var olmaya çalışan kadınların ne gibi sorunlara maruz bırakıldığına da dikkat çekildi.

Tiyatro gösterisi sonunda Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın tarafından oyunculara plaket takdim edilirken, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara oyuncuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.