DSP Büyükçekmece Başkan Adayı Ümit Şahbaz ilçenin ulaşım sorununu metro-metrobüs değil havaray’ın çözeceğini bildirdi.

Demokratik Sol Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Ümit Şahbaz basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Şahbaz ‘Büyükçekmece’nin yararına olmayan hiç bir şeye imza atmayacaklarını’ bildirdi

DSP Ümit Şahbaz Ada Cafe’de düzenlediği basın toplantısı ile adaylığına ilişkin açıklamalar yaptı. Şahbaz, “Ülkemiz Bir yerel seçime daha hazırlanıyor, İstanbul’da da seçim yarışı her ilçede olduğu gibi İstanbul’umuzun en güzel ilçelerinden biri olan Büyükçekmece’de de heyecanla geçiyor. Bu kez ayrı bir heyecan yaşıyoruz Büyükçekmece hızla bir değişime gidiyor. Demokratik Sol Parti olarak 25 yıldır doğru düzgün hizmet alamamış Büyükçekmece de artık yeter diyoruz ve büyük bir değişimi başlatmaya geliyoruz.  Gözün aydın Çekmece, çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar, erkekler gözünüz aydın olsun.  İşçilerimiz, memurlarımız, öğretmenlerimiz,  emeklilerimiz ve esnaf dostlarımız , Büyükçekmece yi Cumhuriyet Türkiye’sinin  gururu yapmaya geliyoruz.  Büyük çekmeceye sessiz çoğunluğun sesi olmaya geliyoruz, ötekisi olmayan herkesi kucaklayan inançlara saygılı bir anlayışla geliyoruz.

Büyükçekmece belediye başkanlığı görevini aldığımızda 23 Nisanda hep beraber,  çocuklarımızla, anne babalarla, Büyükçekmece’nin büyük ailesi olarak hep birlikte Atamızın huzuruna çıkacağız.”

Metrobüs yerine Havaray

Şahbaz  diğer adayların aksine metro-metrobüs proje vaatlerinin yerine Havaray projesini anlatan Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz, metrobüsün Tüyap'tan aşağı doğru inmesinin tehlikeli olduğunu öne sürdü. Aynı zamanda Jeoloji Mühendisi olan Şahbaz, metrobüsü, tepedeki kayma nedeniyle inmesinin tehlikeli, yer altı projesinin ise maliyetli olduğuna işaret ederek, en faydalı projenin aktarmalı Havaray Projesi olduğunu ifade etti.

Bilimsel ve sosyal donanıma sahip ekibiz

Demokratik Sol Parti, parti danışmanı Banu Dalaman da basın toplantısında konuşarak   “Biz Ümit Başkanımla bir ekip olarak geliyoruz, bilimsel ve sosyal donanıma sahip bir kadromuz var, halk için Büyükçekmece’li lerle yöneteceğiz burayı, burayı Trakya’nın  Parisi yapacağız. Kent konseyleri bizim için çok önemli burada kent konseyleri başkanın vicdanıdır başkanın yapamadıklarını söyler başkanda onu dinler.” Dedi.

Özellikle kadınların ve geçlerin ve siz basının da yer aldığı kent konseyleri oluşturmak istiyoruz dedi.