banner460
banner128

Prof.Kantarcı: Kanal İstanbul gerçekçi bir proje değil

İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı  Prof.Dr. Doğan Kantarcı’nın konuk olduğu ‘Kanal İstanbul’ konulu bir söyleşi düzenledi.

Büyükçekmece-Mimarsinan Hukukçular Sitesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen söyleşiye; İyi Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Gülay Ezibay, Çatalca eski Belediye Başkanları İ.Fırat Aykut ve İsmail İp; Demoktar Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, İy Parti İl Yöneticileri,  Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gülay Ezibay, Kanalİstanbul Projesinin son günlerde sık sık gündeme gelmeye başladığını kendilerinin de bu konuda detaylı bilgi sahibi olmak için söyleşiyi gerçekleştirdiklerini bildirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Büyükçekmece Çevre Derneği eski Başkanı  Orman Mühendisi Ömer Sert,  bulunanan tepelere RES, derelere RES yapıldığını bildirerek, canlıların, bitkilerin, doğanın asla düşünülmediğini sadece paranın düşünüldüğünü söyledi.  Sert Orman Bakanlığı’nın kendisine gönderdiği fidanı da iade ettiğini bildirdi. Sert, bunlar  ‘Ağaçlandırma Genel Müdürlüğünü’ kapattılar dedi.

Toplantıda konuşan Prof.Dr. Doğan Kantarcı ise Kanal İstanbul ve Havalimanı ile ilgili fotoğraflı olarak geniş bir sunum yaptı.   Bir vatandaş olarak bölgeye girdiğini ve inceleme de yaptığını söyleyen Kantarjı, Kanalistanbul Projesinin gerçekçi bir temelinin olmadığını ve yapılamayacağını savundu.

‘Bunlar kerrat cetveli biliyorlar mı? Sormak gerekir’ diyerek konuşmasını sürdüren Kantarjı Kanalİstanbul Projesinin dar ve kıvrımlar içerdiğini belirterek, büyük gemilerin hareket edemeyeceğini akıntı nedeniyle virajları alamayarak sık sık kazaya neden olabileceğini bunun da kanalın taşmasına ve felaketlere yol açabileceğini söyledi.  Kanal projesinin Haliç gibi Marmara’yı da çamur deryasına çevireceğini söyleyen Kantarjı ‘Çok şey biliyorlar. Haremağası da çok şey bilirdi ama bir şey beceremezdi’ diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.