banner460
banner128

PROF. DR. DİNÇKAN: “ORGAN BAĞIŞINI TANIMIYORUZ, ÖN YARGILIYIZ”

Organ Bağış Haftası kapsamında Küçükçekmece Belediyesi tarafından Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde farkındalık semineri düzenlendi.

“DİYANET “BAĞIŞLAYIN” DİYOR”

İstinye Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayhan Dinçkan, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Öncelikle kendi çocuklarımızı garanti altına almak için organ bağışı konusunda ön yargılı olmamalıyız.  İnsanlarımız organ bağışını çeşitli sebeplerle reddediyor. Bunun bazı sebepleri var. Beyin ölümü kavramını bilmiyoruz. İkincisi vücut bütünlüğünün bozulacağı düşüncesinin yanı sıra dini, sosyal, kültürel sebepler… Oysa organ nakli yaptığımız vücuda bile bizler estetik dikiş yapıyoruz. İnsanlarımız ölülerini çuvalla alacağını düşünüyorlar. Böyle bir şey asla söz konusu değil” diye konuştu.

Prof.Dr. Ayhan Dinçkan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde organ bağışına yer verdiğini de söyleyerek, dinen organ bağışının bir sakıncası olmadığını belirtti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.