banner460
banner128

ÖZGECAN ARSLAN KADIN VE AİLE DANIŞMA MERKEZİ AÇILDI

Avcılar Belediyesi, kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen Özgecan Arslan’ının adını verdiği Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ni açılışını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde gerçekleştirdi. Tüm kadınların kadınlar günün kutlayan Başkan Toprak, ‘’Ayrımcılığa ve şiddete asla göz yummayacağız’’ dedi.

Türkiye’nin ilk ilçe Kadın Aile Müdürlüğü’nü kuran ve ‘bilinçli kadınlar güçlü toplumlar yaratır’ ilkesiyle ile hizmetlerine devam eden Avcılar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Özgecan Arslan Kadın ve Aile Danışma Merkezini açtı. Başta şiddet gören kadınlara hukuki ve psikolojik eğitimler vermesi amacıyla açılan Danışma Merkezi, Avcılar’da yaşayan kadınlara ve ailelere destek olması planlanıyor.

 

Avcılar Belediyesi tarafından kadın sağlığı ve diğer konularda eğitim vermek, kadına şiddetin her türlüsünün önüne geçilmesi ve önlem alınması için gerekli adımlar atılmaya devam ediyor. Avcılar Ambarlı Mahallesi’nde hizmete açılan “ÖZGECAN ARSLAN KADIN ve AİLE DANIŞMA MERKEZİ’ne başvuran kadınların, ihtiyaçlarını belirleyip bireysel destek planlarını hazırlayacak, şiddet, istismar, ihmal, cinsel gelişim çocuk sağlığı ve benzeri konularda eğitimler verecek. Bireysel ve grup çalışmalarıyla psikolojik ve hukuksal destek sağlayıp bu çalışmaların raporlandırılmasını sağladıktan sonra, merkeze başvuran kadınların takibinin de yapılması sağlanacak. Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nin en büyük amacı ise cinsiyet eşitliği farkındalığıyla toplumsal ayrıştırmanın önüne geçebilmek.

 

Kadının tek başına mücadele vermesi yeterli değil.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak “Avcılar Belediyesi olarak kadınlarımızın cinsiyet eşitliği temellerinde sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yönelik projeler geliştirerek, kadını mevcut edilgen durumdan etken pozisyona geçmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Kadınlarımızın sağlık konusunda da sosyal ve kültürel alanda da üreten ve başarılı birer birey olmaları için sertifikalı eğitimler veriyoruz. Kadının tek başına mücadele vermesi yeterli değil. ” dedi.

 

Kadınlarımızın,her zaman yanındayız.

Avcılar’da hiçbir kadın kendini yalnız hissetmeyecek. Bütün kadınlarımızın her zaman yanında olacağız. Güçlü kadın demek aynı zaman güçlü ülke demektir.’’ Dedi.Danışma Merkezi açılışını Başkan Toprak ve protokol üyeleri birlikte gerçekleştirdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kadınlar kendileri için hazırlanan merkezi gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.