banner460
banner128

Malatya Kitap Fuarı 6.kez açıldı

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Kültür AŞ tarafından organize edilen 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir Belediye Binası arkasında kurulan çadırda açılan fuarın açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, kurum kuruluş idarecileri, STK temsilcileri, Fuarın bu yılki onur konuğu yazar Mehmet Doğan, yazarlar, yayınevi yetkilileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Çakır: Kitap Fuarı, sabırsızlıkla beklenen bir etkinlik oldu

Törende ilk olarak konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kitap Fuarı’nın Malatya’da artık sabırsızlıkla beklenen bir etkinlik olduğunu belirterek, fuardaki gerek yayınevi, gerek yazar ve gerekse de ziyaretçi rakamlarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ziyaretçi açısından bakıldığı  zaman Malatya’nın yanı sıra bölge illerinden  çok sayıda ziyaretçi geldiğinin altını çizen Başkan Çakır, “Bu organizasyon sadece kitap fuarı ile kalmıyor, aynı zamanda çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. 120 yazarımız okullara giderek, okullarda etkinlik yapılacaklar. Orada çocuklarımız ile yazarlarımızın buluşması önemli. 55 Sivil toplum Kuruluşumuz Yazarlarımızla program düzenleyecekler. Söyleşiler, tiyatro gösterileri, 15 Temmuz ruhuna uygun kahramanlık Türküleri söylenecek.  İnşallah dolu dolu geçireceğimiz fuar olacak. ” dedi.

 Doğan: Malatya’nın öncülüğünü tebrik ediyorum

 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın onur konuğu olan yazar Mehmet Doğan da tören sırasında bir konuşma yaptı. Konuşmasına şehit yakınları ve gazileri selamlayarak başlayan Doğan, “Malatya Anadolu’da kitap fuarlarına öncülük etti ve onu çok sayıda ilimiz takip etti. Malatya’nın öncülüğünü tebrik etmek istiyorum. İyi ki böyle bir yol açtılar,sağ olsunlar var olsunlar” dedi.

Toprak: Okumak, insani ve dini bir yükümlülüktür

Vali Mustafa Toprak da yaptığı konuşmada okumanın ve okuyarak elde edilen bilgi dağarcığının başkalarının istifadesine sunmanın hem insani hem de dini bir yükümlülük olduğunu belirterek, insanlığın, inancın ve düşüncenin en büyük düşmanının cehalet olduğunu söyledi.Cehaletle mücadele etmenin de ancak ve ancak okumakla ve okuyup öğrenilenlerin hayata uyarlanmasıyla mümkün olduğunu kaydeden Vali Toprak, özetle şunları söyledi: “Asla unutulmamalıdır ki öğrenmenin ve gelişmenin insan için en kolay fakat en etkin yolu okumaktır. Gelişmiş toplumların parkta, toplu taşıma araçlarında, tatilini geçirdiği deniz kıyısında hülasa günlük hayatlarının her anında kitapla arkadaş olduklarını müşahade ederiz. Bunun tam aksine geri kalmış toplumların da okuyarak değerlendirecekleri zamanı, boş ve yararsız işlerle geçirdiklerini üzülerek tanıklık ederiz.”

 Tüfenkci: Takdir edilmesi gereken bir konu

 Son olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci bir konuşma yaptı. Tüm şehitlere rahmet dileyen Tüfenkci, “Onlar kanlarıyla memleketi birkez daha fethettiler, bu millete birkez daha hayat verdiler. Kılıçlarla bir memleket fethedilir. Kanlarla bir memleket kurtulur ama kalemlerimizle bir millet yaşatılır. Biz inşallah bu vatanı şehitlerimizin anısına sonsuza dek yaşatacağız. Biz insanlara hizmet etmeye devam edeceğiz.  Kitap fuarları bilgiyle, kitapla gençlerimizi, çocuklarımızı buluşturduğu için çok önemli. Sadece bilgiyle değil hikmetle de buluşturduğu için de çok önemli. Gençliğimizden beri kitap fuarları bizleri ayrı bir şekilde heyecanlandırıyordu. Çünkü çeşitli kitapevlerinde bulamadığımız yayınlarının tamamına kavuştuğumuz için seviniyorduk. Kitapları yazarlarıyla birlikte imzalattırdığımız için seviniyorduk. Yazarlarımızın bu mekânlara gelmesi, gençlerimizle buluşması ve okul çağındaki çocuklarımızla buluşması ayrı bir güzellik. Bunun içinde emeği geçenlere özellikle teşekkür ediyorum. Benzer çalışmaların çok daha artmasını canı gönülden istiyorum. Hükümet olarak da bu fuarların işlemesi noktasında, gelişmesi noktasında, özellikle kitap fuarlarının gelişmesi noktasında her türlü desteği verdiğimizi, vereceğimizi de bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

 10.00-22.00 Saatleri arasında açık

 Konuşmaların ardından 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın, kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Açılışın ardından törene katılanlar tarafından standlar gezildi. Açılış ile birlikte yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Kitap Fuarı, 14 Mayıs 2017 Pazar gününe kadar açık kalacak. Sabah saat 10.00’da açılacak olan Kitap Fuarı, akşam saat 22.00’ye kadar açık kalacak.  Kitap Fuarı, kurulan standların yanı sıra zengin etkinliklere de sahne olacak. Fuar etkinlikleri çerçevesinde söyleşiler, imza günleri, yazar-okul buluşmaları, gibi daha birçok organizasyonlar gerçekleştirilecek.

Arıkan da fuar da

Bugüne kadar onun üzerinde kitaba imza atan, yurt dışı ve yurt içi bir çok fuara katılan bölgemizin yakından tanıdığı Yazar Yunus Arıkan da Malatya Kitap Fuarı’na katılarak kitaplarını imzalayacak. Arıkan; Cuma , cumartesi ve Pazar günleri Yediveren Standı’nda okurlarıyla buluşacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.