banner460
banner128

Kürtçe evet istedi

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek  Büyükçekmece’de yeni anayasa taslağı için vatandaşlara ‘Kürtçe’ konuşarak evet oyu istedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Büyükçekmece’de AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Eğitimciler ve Okul Aile birlikleri toplantısına katılarak,  referandumda neden ‘Vet’ verilmesi gerektiğini anlattı.  İstikrar için, güçlü hükümetler ve icraatlar için ve ülkenin refahı huzuru için evet oyu isteyen Şimşek, muhalefet mensuplarının “ kuyruklu yalanlarla” vatandaşın kafasını karıştırdığını ileri sürdü.

Okul müdürleriyle sandık görevlileri buluşacak

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Seçim koordinasyon Başkanı Abdullah Yılmaz yaptığı konuşmada, seçimlerin huzur içerisinde geçmesi için ilçe başkanlığının okul sorumluları belirlediğini, bu arkadaşların cumartesi günü okul müdürleri bir araya geleceğini belirtti. Okul müdürlerine seslenen Yılmaz,  “ Bizim amacımız daha iyi daha huzurlu bir seçim geçmesini sağlamaktır. Daha önce edindiğiniz tecrübelerle biz bugün daha iyi performans yakalamak adına iyi bir görevlendirme yaptık.  Hep beraber sandıklara ilçe seçim kuruluna gidene kadar sizinle çalışmaktan onur duyacağımızı bildiriyor saygılar sunuyorum’ dedi.

Gürbüz: Eğitim için seferber olduk

Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz ise yaptığı konuşmada,  Ak Parti’nin  son on beş yıl içinde ülkede bir çok önemli yatırımlara imza attığını hatırlatarak, ilçede de son dönemlerde okulların ihtiyaçlarını giderme adına bir çok çalışma yaptıklarını hatırlattı. Hiçbir okul,  hiçbir yönetici, hiçbir öğrenci ayırmaksızın hepsinin ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdiklerini belirten İlçe Başkanı İlker Gürbüz,  ekonominin en zor  dönemlerinde, bilgi ve birikimiyle ülkeye büyük hizmet sunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Şimşek: İstikrar için bu değişiklik şart

Bakan Mehmet Şimşek ise konuşmasına önce yeni Anayasa taslağı ile nelerin getirildiği anlattı. Daha sonra muhalefet temsilcilerinin bu taslakla ilgili hangi yanlışları söylediğini dile getiren Şimşek, bunları ‘Kuyrukla yalanlar’ olarak niteledi.  Yeni anayasa taslağının bugün için değil, ülkenin gelecekte sıkıntı yaşamaması için çıkarıldığını anlatan Şimşek, cumhurbaşkanının meclisi fesh etme yetkisi bulunmadığını, seçime götürme yetkisi götürdüğü bulunduğunu ancak bu durumda kendisinin de seçime gitmek durumunda olduğunu bildirdi.  HSYK mensuplarının yurt dışında da cumhurbaşkanları ve başkan tarafından seçildiğini ileri süren Şimşek, bütün bunların muhalefetin kuyruklu yalanları olduğunu belirtti.  Ülkenin istikrarlı hükümetler döneminde kalkındığını savunan Mehmet Şimşek koalisyon dönemlerinde ise felakete sürüklendiğini savundu.  Şimşek yasanın bugün için değil ülkenin geleceği için çıkarıldığını savundu.  Şimşek konuşmasının sonunda toplantı salonunda hemşerileri bulunduğunu belirterek onlara da bir iki şey söylemek istediğini ifade ederek, konuşmasını Kürtçe sürdürmeye başladı.  Daha sonra  ‘Ne dedim?’ diye salona soran Şimşek yanıtı kendisi verdi.  ‘İstikrar için, birlik beraberlik,  güçlü ve zengin bir ülke için evet oyu verin dedim".. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.