banner460
banner128

Küçükçekmece'de sevimli dostlara 6 ton mama

 

Proje teorik olarak da yürüyecek. Anaokulu öğretmenleri de dersler de çocuklara hayvanları anlatacak. Proje kapsamında ilk olarak Küçükçekmece Belediyesi anaokulunda kedi ve köpek maması dağıtımı yapıldı. Aynı zamanda kediler için belediyenin yaptığı kedi evi de okulun maskotu olan ‘Pamuk’ isimli kediye verildi. Anaokulunun kış bahçesine konulan evin önünde minikler kediyi severek mama verdi.

 “6 TON MAMA 1 AY İÇERİSİNDE DAĞITILACAK”

 Projenin 1 ay içerisinde tamamlanacağını ifade eden Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Veterineri Mikail Doğan, “ Küçükçekmece sınırları içerisindeki 66 anaokuluna hayvan sevgisi oluşturmak için 6 ton mama dağıtıyoruz. Bunun dışında çocuklara hayvan sevgisi konusunda bilgilendirerek onların erken yaşta gelişimlerine de katkıda bulunmuş oluyoruz. İlçede 6 ton mamanın 1 ay içerisinde dağıtımını gerçekleştireceğiz. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 “ÇOCUKLARDA EMPATİ DUYGUSUNU GELİŞTİRECEK”

Miniklerin okul öncesi gelişimleri için hayvan sevgisinin çok önemli olduğunu vurgulayan Küçükçekmece Belediye Anaokulu Müdürü Ayfer Şahin, “Hayvanlarla irtibat halinde olmaması çocuklarımızın pek çok yoksunluk yaşamasına neden oluyor. Bir hayvanla birlikte olmak veya bir hayvanı sahiplenmek çocuklarda empati duygusunu geliştirecek. O hayvanın acı çekebileceğini, o hayvanın mutlu olabileceğini, acıkabileceğini ve susadığını anlamasını sağlayarak en önemli kazanımlarından biri olan empati duygusunu geliştirmesine neden oluyor. İkinci olarak da doğum ve ölüm kavramını anlamalarını sağlıyor. Okul öncesi çocuklara doğum ve ölüm kavramını net açıklayamadığımız için hayvanlarla bunu açıklayabilmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.