banner460
banner128

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ AKILLI BELEDİYECİLİK ZİRVESİ’NDE

 

İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla bir marka olan Küçükçekmece Belediyesi, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ndeki yerini aldı.

Marmara Belediyeler Birliği Şehir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi tarafından düzenlenen Akıllı belediyecilik Zirvesi’ne, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ve Küçükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Çağdaş Mersinliğioğlu başta olmak üzere çok birçok belediye başkanı, belediyelerin birim müdürleri, bilişim uzmanları ve akademisyenler katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Başkan Uysal, şehirleri akıllı hale getiren birçok sistemin beraberinde birçok yeniliği desteklediğini ve güvenlik çalışmalarını da gerekli kıldığını belirtti. Mevlüt Uysal, mega kentte birçok akıllı sistemin başarıyla uygulandığını da ifade etti.

"KOLAYLIKLAR SAĞLAYACAĞINI BİREBİR TECRÜBEYLE GÖRÜYORUZ"

Türkiye'nin birçok noktasında belediyelerin önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini; mega kentte birçok uygulamanın başarıyla uygulandığını ve hizmetleri daha ileriye taşıyabilmek için çalışmaların artarak sürdüğünü söyleyen Uysal, "Türkiye'de belediyecilik adına güzel şeyler yapılıyor. Önceden iş yapan insanların akıllı davranmasından bahsedilirdi şimdi nesnelerin akıllı davranması üzerinde duruluyor. Gerçekten bu iyi yönetildiği takdirde inanıyoruz ki dünyada şehirlerde yaşayan insanlara çok büyük kolaylıklar çok büyük yeni imkanlar özellikle kamu hizmetlerinin sunulmasında kolaylıklar sağlayacağını birebir tecrübeyle görüyoruz" ifadelerini kullandı.

“MİLLİ HACKERLAR YETİŞTİRİYORUZ”

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Çağdaş Mersinlioğlu da Şehir Yönetiminde Siber Güvenlik ve Güncel Yaklaşımlar oturumunda katılımcılara seslendi. Mersinlioğlu, akıllı uygulamaların giderek yaygınlaştığı teknolojiyle gelişen ve değişen dünyada siber güvenliğin önemine dikkat çekti. En önemli işlerinin veriyi korumak olduğunu kaydeden Mersinlioğlu, veriyi koruyabilen ve yönetebilen kurumların çok başarılı olduğunu söyledi. Mersinlioğlu, akıllı uygulamaların önem kazandığı günümüzde belediye olarak gençlere siber güvenlik eğitimleri verdiklerini söyledi. Mersinlioğlu, “Biz yerel bir yönetim olarak milli hacker’larımızı yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. 81 ilde 81 siber kahraman  projesi kapsamında eğitimlerimizi verdik. 1 buçuk sene uğraştık. 1300 çocuk içerisinden 1 tane çocuğumuzu kazandıracağız. Bundan sonra iş üniversitelere ve özel sektöre düşüyor. Umarım bu çocuklar da özel sektörde yerlerini alırlar. Bizler de onlardan iş alırız” dedi. Ayrıca zirvede Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, konuşmacılara teşekkür ederek plaket takdim etti.

Zirvede gerçekleşen oturumlarda,  Dijital Dönüşüm Çağında Akıllı Şehir Kurmak, Kişisel Verilerin Yönetiminde Sorumluluklar ve Riskler, Şehir İçin Yerli  ve Milli Çözümler gibi pek çok konu masaya yatırıldı. Zirvenin ardından yerel yönetimler, akademisyenler ve özel sektörden konularında uzman kişilerin katılacağı tematik çalıştaylar gerçekleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.