banner460
banner128

Körün bile görmeye başladığı bir şeyler yaşamaktayız!

Çapan, CHP adayı için sahaya çıktı

 

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, partililer ve kanaat önderleriyle buluştu. CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt'un desteklenmesini isteyen Gürbüz Çapan'a Çetin Çapan da eşlik etti. Toplantıya Esenyurtlular başta olmak üzere İstanbul 3. bölgeden geniş katılım oldu.Çapan, 16 Nisan Referandumu'na da yine böyle bir toplantı yaparak başladıklarını belirterek, "Birinci de hallettiniz, şimdi sıra ikincide..." dedi. 16 Nisan Referandumu'nda  Esenyurt'ta 'hayır' çıkmıştı.

'KİM HİZİPLEŞMEDEN YANA LAF EDERSE BİZDEN DEĞİLDİR'

CHP içerisindeki tartışmalara da değinen Çapan, "Parti içerisinde tartışmaya hizipleşmeye son vereceksiniz. Kim hizipleşmeden yana laf ederse bizden değildir. Gün o gün değil, gün namus günü. Bu kavgada herkes neyi var, neyi yok ortaya koyacak. Sonra hesaplaşırız kendi içimizde. O sonraki iş" dedi.

 

'TÜRKİYE DOĞUMA HAZIRLANIYOR'

Ekonominin kötü gittiğini öne süren Çapan Türkiye'nin içinde bulunduğu durumla ilgili, "Türkiye battı, batağa gitti. Türkiye bir başka doğuma hazırlanıyor, bunu anlamanızı istiyorum. En körün bile görmeye başladığı bir şeyler yaşamaktayız. Üretim durdu. Bırakın enerjiyi, patatese muhtaç hale gelmiş toplum. Devlet ağır sanayisini satmış, havalimanlarını, demiryollarını, köprülerini başkaları işletiyor, kendisi pazara çıkmış. Bu yönetim Türkiye'yi pazara çıkardı. Bunun hesabını sormak zorundayız. Yurttaş olarak yapacağınız birşey var gidip bunlara karşı oy kullanmak. Gitme saati geldi. Ayak uzattıkça, direndikçe Türkiye'nin aleyhine olmaktadır" değerlendirmesini yaptı.

 

'EEE KİM YAPMIŞ BUNLARI?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarına atıfta bulunan Çapan, "Arsız bir şekilde 'sahiller yağmalandı' diyor. 'İstanbul Gökdelen tarlasına döndü' diyor. 'Bir metre arsaya, yeşil sahaya hasret kaldık' diyor. Eee kim yapmış bunları?" diye sordu.

 

'TÜM KENTLERİ YAĞMALADILAR'

Çapan, "15 yıldır Türkiye'nin bütün kentleri yağmalandı. Çorum dahil... Çorum'da gökdelenin ne işi var? Bir hayasızlık ülkenin her tarafını teslim aldı. Bütün her şeyi söylüyor, sonra bunların sebebi CHP diyor. Güler misin ağlar mısın?" dedi.

 

'SEÇİMDEN SONRA BİR ARADA YAŞAMANIN ADIMI ATILACAK'

"Toplumun beynini uyuşturdular. Ezbere konuşmayanlar, cumhuriyetçilerdir, solculardır" diyen Çapan, "Bu seçimlerden sonra Türkiye bir arada yaşamanın adımını atacak. Türkiye'de olaya Kürtleri yeniden yurttaş kabul etme projesi olarak bakmalısınız. Kürdüyle, Alevisiyle, Cemeviyle barışmalıdır. Bunları artık anlamalıdır. Üçüncü bin yıldayız. Herkesin kıymetlisi kendisine kıymetlidir. Kürdün kıymetsizine küfrederseniz o da senin kıymetline küfreder. Küfretmemeyi bileceğiz, bir birimize saygı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

'İLK CAMİ YOLLARINI ASFALTLADIM'

Belediye Başkanlığı döneminde ilk asfaltı cami yolları için kullandığının altını çizen Çapan, "Ben 15 yıl belediye başkanlığı yaptım camiye gitmedim. Kimse benimle niye camiye gitmiyorsun kavgası yapmadı. Ben ilk asfaltı bulduğumuzda camilerin yolunu yaptım. Çünkü insanların sosyalleşeceği başka mekan yok. Evde konuşacağı kimsesi yok yaşlıların; oğlu konuşmuyor, kızı konuşmuyor, torunu hiç konuşmuyor. Derdini kusacak bir yere ihtiyacı var. Cami avlusu eskiden kimsesiz çocukların mekanıyken, şimdi metropollerde kimseli kimsesizlerin mekanı" dedi.

 

'POLİTİKACI AT GİBİDİR'

"Artık dernek başkanlarının Esenyurt için dayanışması gerekir. Mikro milliyetçiliği körükleyen işlerden uzak durun. Herkes gitsin Karadenizli bir ahbap bulsun kendine, herkes gitsin göçmen bir arakadaş bulsun kendine. Halay tutun seçime güle oynaya gidin" ifadelerini kullanan Çapan, "Türkiye'nin iktidarı buradan kurulmaya başlayacak. 1989'da buradan İstanbul'a, buradan Türkiye'ye yürüyeceğiz demiştim. O zaman bana gülüyorlardı. İlk seçim sandığı Esenyurt'ta açıldı, ilk seçim aldığımız yer Esenyurt oldu. Şimdi bu bayrak Kemal'e (Kemal Deniz Bozkurt) düştü. Politikacı at gibidir, sahibi önemlidir. Sahibi arkasında iyi durursa o da iyi koşturur. Yarışa gidiyor önünü kesmeyin" dedi.

 

'DEVLETİN BEKA SORUNU YOK ONLARIN BEKA SORUNU VAR'

Beka sorunu tartışmaları için Çapan, "Devlet Bahçeli ve sayı Erdoğan ikide bir 'beka sorunumuz var' diyorlar. Doğru söylüyorlar, onların beka sorunu var. Onların durumu iyi değil. Devletin beka sorunu yok onların beka sorunu var. Onlar Türkiye'ye yük olmaya başladı. İnşallah Türk halkı silkeleyip omuzlarından aşağı atacak" ifadelerini kullandı.

 

'İKTİDARIN MEŞALESİNİ ESENYUR'TAN YAKTIK'

Programda konuşan CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt, "Gürbüz başkanım kendine özgü ve benim de çok faydalandığım bir konuşma yaptı. Ben 1989 seçimlerini hatırlıyorum. Yol yoktu, elektrik yoktu, her yer çamurdu. Bir umut vardı, her şey çözülecek diye... İyi bir hazırlıktan sonra Gürbüz başkan üzerinde mutabakat sağlandı, başkanımız oldu. Ben hatırlıyorum evlerde Gürbüz Başkanın posterleri yatak odalarının duvarlarına asılıyordu. Bütün mutfakların pencelerinde vardı. Herkes inanmıştı. O gün iktidarın meşalesini Esenyurt'tan yaktık" dedi.

 

'ÖNCE ARAMIZDAKİ AYRILIKLARI KALDIRMAMIZ LAZIM'

"Türkiye'de iktidar değişti. İnsanları ötekileştiren, düşmanlaştıran bir durum ortaya çıktı" diyen Bozkurt, "Bu sürdürülebilir değildir. Yanlış politikalar, üretimsizlik Türkiye'yi batma noktasına getirdi. Bugün Esenyurt'ta ve Türkiye'de elde edilecek başarı rayından çıkmış trenin tekrar yoluna dönmesini sağlayacaktır. Bunu yapabilmemiz için önce aramızdaki ayrılıkları kaldırmamız lazım" ifadelerini kullandı.

 

'GÜNAHINI ÜZERİMDE HİSSEDECEĞİM'

Esenyurt'un sorunlarına değinen Bozkurt, "60-70 kişilik sınıflarda çocuklarımız eğitim görüyor. Uyuşturucu almış başını gidiyor. Genç işsizlik ortalamsı yüzde 25, her 4 gençten biri işsiz. Bunu önce bir arada durarak yıkacağız. Kollarımızı kocaman açacağız. Diğer siyasi partiler de buna inandı, bir arada durma iradesi gösterdiler. Herkesin sahaya inmesi lazım, gece-gündüz çalışmamız lazım. Bizi engellemeye çalışıyorlar ama biz insanların yüreklerine akacağız. Pankartları yırtmakla, toplamakla bu iş olmaz, bu işin sonu geldi. Martın sonu bahar olacak bundan yüzde yüz eminim. Size söz veriyorum her gece yatağa aç giren, okuması gerekip de okuyamayan çocukların günahını üzerimde hissedeceğim" dedi.

 

'SANDIKLAR EMİN ELLERDE OLACAK'

Programa katılanlar arasında ünlü ceza avukatı, CHP Bahçelievler Hukuk Komisyonu Başkanı Mustafa Karakaş da yer aldı. Karakaş Gazete Doğan'a yaptığı açıklamada, sandık eğitimine İstanbul genelinde çok önce başlandığını belirterek "31 Mart gecesi sandıklar emin ellerde olacak" dedi. CHP'nin önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı alacağını söyleyen Karakaş, "39 ilçede 6 oku dalgalandıracağız, örgüt olarak inanıyoruz ki martın sonu bahar. Atatürk'ün dediği gibi; 'geldikleri gibi gidecekler.' Geldikleri yerden gidecekler" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.