banner460
banner128

Kerimoğlu:Cumhuriyet tarihimizin en önemli oylaması

Kerimoğlu:Cumhuriyet tarihimizin en önemli oylaması

 

16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliği oylamasını ‘Cumhuriyet tarihimizin en önemli oylaması’ olarak nitelendiren Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu,  “Biz bu ülkeyi büyüklerimizden miras almadık, çocuklarımızdan emanet aldık. Şu anki mevcut ortak aslı esas alan anayasa yerine, tek adam anlayışını getiren anayasa değişikliğine hayır diyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın Zuhuratbaba Mahallesi Muhtarlık Parkı’nda düzenlediği toplantıya katılan CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu,  16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliği oylamasını, “Cumhuriyet tarihimizin en önemli oylaması” olarak nitelendirdi.

16 Nisan’da tüm yurttaşların sandığa giderek oylarını kullanmasını isteyen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu konuşmasında şunları söyledi: “ Cumhuriyet tarihimizin en önemli oylaması 16 Nisan’da gerçekleşecek.  Lütfen benim oyumla ne değişecek deyip sandığa gitmemezlik etmeyin, sandığa gitmeyeceğini ifade eden yakınınız, komşunuz varsa da onları sandığa gitmeleri konusunda ikna edin. 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu için yapılan kamuoyu araştırmalarında hayır oyları önde gözüküyor. Fakat bu kimseyi rehavete kaptırmamalı. Kalan 10 günde neden hayır oyu vereceğimizi çok iyi anlatmalıyız. Bu asla siyaset konusu bir halk oylaması değil çocuklarımızın geleceğiyle ilgili bir oylama.  Biz bu ülkeyi büyüklerimizden miras almadık, çocuklarımızdan emanet aldık. Şu anki mevcut ortak aslı esas alan anayasa yerine, tek adam anlayışını getiren anayasa değişikliğine hayır diyoruz. Hukukun üstünlüğünü, kadın-erkek eşitliğini, cumhuriyet ve aydınlanma devrimlerinin ışığındaki mevcut anayasamızı korumalıyız.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİĞİMİZ

Konuşmasının devamında Bakırköylülerin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını da cevaplayan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şu açıklamayı yaptı: “ Bakırköy Belediye Başkanlığı görevine seçilir seçilmez Bakırköy’de kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Fakat kentsel dönüşüm projelerimiz; gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmadığı için gerçekleşemiyor. Son dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin , ulusal basın gündemine de yansıyan Bakırköy’ün bu konudaki çabalarına sıcak yaklaşımından destek alarak referandum sonrası kentsel dönüşüm çalışmaları önceliğimiz olacak. İnşallah bu dönem içerisinde Bakırköylü yurttaşlarımızın merakla beklediği kentsel dönüşüm projelerimizi hayata geçireceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.