banner460
banner128

KADININ OLMADIĞI YERDE ÜRETİM VE ÖZGÜRLÜK OLMUYOR

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Kadının olmadığı yerde üretim olmuyor, özgürlük olmuyor, barış, huzur olmuyor. Onu ikincil sayan, evine kapatan, eğitmeyen, üretimin içine katmayan toplumların hali ortada. “ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Silivri Tokatlılar Derneği’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü programına katıldı.

Silivri Tokatlılar Derneğimiz Kadın Kolları’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü programına katılan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Tokatlı kadınlarla buluştu. Programa eşi Esma Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte katılan Işıklar’ı Silivri Tokatlılar Dernek Başkanı Ali Vural ve Yönetimi karşıladı.

Işıklar: “Kadının olmadığı yerde üretimde yok huzurda…”

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar konuşmasında: “Bir şehre hizmet etmenin, kendinden başkası için de yaşamak istemenin sonu yok. Dernekçilik de böyle bir şey. Ekrem İmamoğlu kardeşimiz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız geldiğinde de derneklerimiz ile bir araya geldik, tüm temsilcileri oradaydı. İşte dernekler, sivil toplum kuruluşları ve dayanışma temelli emek verenlerin hepsinin sebebi bu. Allah içinizdeki bu sızıyı bitirmesin demiştim. Kendinden başkası için de yaşamak çok anlamlı ve ulvi bir şeydir. Bugün 8 Mart Kadınlar Günü öncesinde derneğimizin düzenlediği kadın dayanışmasında bir aradayız. Kadını hayatın her anında önceleyen, yönetimde, sanatında, kültüründe her anlamda birincil düşünen Büyük bir Liderin ülkesiyiz biz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok gelişmiş ülkeden daha önce böyle bir önceliği düşünmesi tesadüf mü? Demlenmiş bir medeniyetin, milletin temelinde var, o da açığa çıkarmış. Biz böyle bir medeniyetten gelen kültürün devamıyız. Anadolu medeniyetlerinde de varmış kadınlar yöneticilerin yanında oturur kararlara katılırmış. Bu çağda değerlerimiz tartışılır hale geldi. Kadınımız evde otursun diyenler var. Kadın hakkı deyince hepimizin içinde heyecan olması gerekir. Dayanışma benden biz çıkarmaktır. Kadının olmadığı yerde üretim olmuyor, özgürlük olmuyor, barış, huzur olmuyor. Onu ikincil sayan, evine kapatan, eğitmeyen, üretimin içine katmayan toplumların hali ortada. Bir kadını eğittiğiniz zaman geleceği eğittiğinizin farkına varmalısınız. Biz bu kentte, umut yaratmak, sevgi yaratmak istiyoruz. Hangi kentten gelirse gelsin büyük bir aile sevgisini, kimlik zenginliğimizi ile Tokatlımız, Ağrılımız bir aradayız. Bir halı üstündeki rengârenk iplik gibi zenginliğimiz. Silivri’de yaşamayı güzel kılan bütün hemşerilerimizi, güler yüzüyle burada yaşatmak istiyoruz. Bugünlerimizi anlamlı kılan siz kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.