banner460
banner128

“Kadının erkek gibi eşit yaratıldığını özümseyeceksiniz”

300 mor fötür şapkalı kadının hakların eşitliğini savunmak, kadına uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddete dur demek, ezilenlerin seslerini duyurmak için biraya geldiği Büyükçekmece’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anlamlı etkinliklerle kutlandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kadının toplum hayatında ve siyasi hayatta daha iyi yerinin olabilmesi için demokrasinin şart olduğuna vurgu yaparak; “İnsan hak ve özgürlüklerine inanacaksınız. Kadının da erkek gibi eşit şartlarda yaratıldığını özümseyeceksiniz” dedi.

 

“Cumhuriyeti tekrar rayına oturtmak zorundayız”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak şu şekilde konuştu: “Dünya Bankası’nın 187 ülke arasında yapmış olduğu araştırmaya göre Türkiye’deki kadının yeri 85’inci sırada. Kadının toplum hayatında ve siyasi hayatta daha iyi yerinin olabilmesi için ülkede önce demokrasi olmalı. İnsan hak ve özgürlüklerine inanacaksınız. Kadının da erkek gibi eşit şartlarda yaratıldığını özümseyeceksiniz ve yönetimde aynı eşitliği sağlayacaksınız. O zaman bunun adına demokrasi denir. Bunun olabilmesi için sadece iktidar yetmiyor. Eğitim şartlarının Avrupa standartlarına yükseltilmesi gerekiyor. Köy Enstitülerinin Kore’deki gibi modernleştirilerek devam ettirilmesi milleti eğitmekten geçer. Siyasetçiler bu milleti rasyonel anlamda eğitmekten kaçınarak ülkeyi daha cahil tabakayla yönetelim fikriyle devam ederlerse ülkece 4’üncü, 5’inci sınıfa düşeceğiz. Kadının toplum hayatında daha iyi yerlerde olabildiği günleri inşallah görürüz. Cumhuriyeti tekrar rayına oturtmak zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu aydınlık yolda sonuna kadar yürüyerek hedefe ulaşacağız.”

 

“Kadın olmadan özgürlük ve demokrasi gelmez”

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, “Gelin hep birlikte laik Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Kadınlar olmadan bu ülkeye özgürlük ve demokrasi gelmez. Hep birlikte el ele verelim erkek egemenliğini bir tarafa bırakalım birlikte mücadele edelim” dedi.

 

“21. Yüzyılda Türk Kadını”

8 Mart Dünya Kadınlar gününde CHP Milletvekili Gülsün Bilgehan ve Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan’ın konuşmacı olduğu “21. Yüzyılda Türk Kadını” konulu söyleşiye kadınları ilgisi çok yoğun oldu. Başkan Dr. Hasan Akgün, CHP Milletvekili Gülsün Bilgehan, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan’a teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. Etkinlikler kapsamında Büyükçekmece Fotoğraf Kulübü Derneği’nce hazırlanan Kadın Gözüyle Kadınlarımız Fotoğraf Sergisi törenle açıld

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.